LIGE NU:

Valget er udskrevet: Politikere fra begge fløje overraskede

Vi skal til valgurnerne den 5. juni, det har statsministeren offentliggjort tirsdag eftermiddag. En dato der kom bag på flere politikere.

Folketingsvalget blev tirsdag eftermiddag udskrevet til afholdelse den 5. juni. Selve valget har været længe ventet af både politikere og almindelige danskere, men på trods af det så kom datoen for valget bag på mange politikere.

quote Selv for Venstres folketingsgruppe var det en overraskelse.

Preben Bang Henriksen, Venstre

- Jeg har været klar længe og vidste, at det kunne komme, hvornår det skulle være. Men jeg må sige, at da han ikke udskrev det i går, så havde jeg tænkt, at han ville vente til efter EU-valget, siger folketingskandidat Rasmus Prehn, (Socialdemokratiet).

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har holdt kortene helt tæt ind til kroppen angående udskrivelsen af valget. Ikke engang Lars Løkkes egne partifæller har vidst, at valget blev udskrevet tirsdag.

- Selv for Venstres folketingsgruppe var det en overraskelse. Statsministeren var til gruppemøde og holdt et fint indlæg men uden antydning af valg. Efterfølgende var han i folketingssalen, skønt der ikke var forslag af direkte relevans for ham, og først da vidste vi, at valget ville blive udskrevet, fortæller Preben Bang Henriksen, der er folketingskandidat for Venstre.

Men udskrevet blev valget altså, og det var en lettelse for politikerne, der længe har gjort sig klar til valgkamp. Nogle vil endda mene, at valgkampen allerede har været godt i gang i en lang periode.

- Det er et valg vi har gået og ventet på, og de sidste man måneder har jo været en lang valgkamp, der allerede var begyndt, så for mig betyder det jo bare at man rigtig kan komme ud og sælge budskbet i Nordjylland, siger folketingskandidat, Morten Marinus (Dansk Folkeparti).

DF'eren understreger, at det dog kom bag på ham, at valgdatoen blev den 5. juni. Datoen er jo også kendt for at være grundlovsdag, hvor demokratiet hyldes i parker og anlæg i hele landet.

quote Lars Løkke har taget sig ualmindeligt god tid til at udskrive valget, så det er da påfaldende, at han vælger lige i dag, hvor Mette Frederiksen ligger syg.

Ane Halsboe-Jørgensen, Socialdemokratiet

- Grundlovsdag er jo en demokratisk festdag, så på den måde passer det meget godt, at valget ligger der, men det er selvfølgelig ærgerligt, hvis det går ud over alle de arrangementer, der normalt er på grundlovsdag, siger Lisbeth Bech Poulsen, der er valgt ind for SF.

Valget skulle senest afholdes den 17. juni, så der var ikke meget tid at løbe på for statsminister Lars Løkke Rasmussen længere. Det er dog stadig rigtig dårlig timing for Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, der er sygemeldt.

- Lars Løkke har taget sig ualmindeligt god tid til at udskrive valget, så det er da påfaldende, at han vælger lige i dag, hvor Mette Frederiksen ligger syg. Det synes jeg egentlig, siger en del om ham, siger Ane Halsboe-Jørgensen, Socialdemokratiet.

quote Jeg synes jo, at Lars Løkke er lidt af en tøsedreng. Han burde jo have udskrevet valget sammen med Europaparlementsvalget den 26. maj.

Bjarne Laustsen, Socialdemokratiet

Med udskrivelsen af folketingsvalget skal danskerne gøre sig klar til at sætte ikke bare et, men hele to krydser på meget få dage. Den 26. maj skal der nemlig stemmes til Europaparlementsvalget, hvilket er en dato, der har ligget fast hele tiden. Mange troede at de to valg ville blive slået sammen, men sådan ville Lars Løkke ikke have det. 

- Jeg synes jo, at Lars Løkke er lidt af en tøsedreng. Han burde jo have udskrevet valget sammen med Europaparlementsvalget den 26. maj. Jeg tror godt, at folk kunne finde ud af at sætte to krydser på en gang, siger Bjarne Laustsen, Socialdemokratiet.

Hvis du er i tvivl om, hvor krydset skal sættes til folketingsvalget, så kan du tage vores kandidattest, og se hvilken kandidat, som du er mest enig med. 

Du kan her se mere om, hvad poltikerne mener om det nyudskrevne folketingsvalg.

 

 

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden