01:46

Valgtræf: Rektor blev glad da Venstre fjernede besparelse

Her til aften arrangerede TV2 Nord valgtræf sammen med P4 Nordjylland og Nordjyske. Debatten foregik på Nørresundby Gymnasium, hvor rektor glæder sig over, at der nu tegner sig et politisk flertal for at stoppe de sparekrav, der har betydet fyringer på gymnasierne.

Der skulle være valg noget oftere. Sådan lød det fra Søren Hindsholm, rektor, Nørresundby Gymnasium, efter gymnasiet tirsdag aften lagde lokaler til et politisk valgtræf arrangeret af de nordjyske mediehuse.

Rektors glæde skyldtes ikke mindst, at Venstres nordjyske folketingskandidat, Maja Torp, fortalte i forbindelse med valgarrangementet, at Venstre er klar til at droppe det årlige sparekrav til gymnasierne på to procent.

Dermed tegnede der sig pludselig et politisk flertal for det – i hvert fald til debatten på Nørresundby Gymnasium tirsdag aften.

Et sparekrav, der har fået alvorlige konsekvenser på flere gymnasier. Nørresundby Gymnasiums årlige budget er gået fra 70 til 65 millioner kroner. Og det har betydet afskedigelser blandt personalet.

- Det er meget ubehageligt at skulle afskedige dygtige lærere, siger Søren Hindsholm. Søren Hindsholm, rektor, Nørresundby Gymnasium.

- Vi har lyttet til uddannelsesinstitutioner derude, og vi har lyttet til alle, der har gjort opmærksom på, at det her er simpelthen at stramme skruen for meget, forklarede Maja Torp om udmeldingen. 

Regeringen og Dansk Folkeparti har tidligere indgået en aftale om, at sparekravet skulle fortsætte nogle år endnu, men her i valgkampen er Venstre kommet på andre tanker.

- Jeg tænker, at det minder mest om panik før lukketid, lyder det fra Lene Linnemann, folketingskandidat fra SF og dermed en af Maja Torps politiske modstandere om hendes udmelding.  Lene Linnemann tilføjer, at folk selvfølgelig har lov til at ændre holdning.

Nordjyske Medier, P4 Nordjylland og TV2 Nord holder næste valgmøde sammen på mandag. Det er på Mariagerfjord Gymnasium, Amerikavej 5, 9500 Hobro fra klokken 19 til 21. Der er fri adgang til de tre valgtræf, og tilmelding er ikke nødvendig.