Vagn Egon har skrevet en vals til fyret

02:05

Han er opvokset med udsigt til fyret på Rubjerg Knude, og hvad gør man, når ens elskede fyr bliver flyttet? Ja, så skriver man da en vals!

Hele hans barndom har han kigget ud af vinduerne på præstegården i Rubjerg og set op på fyret.

- Jeg kan huske, at fyret lyste ind af vores køkkenvindue. Derfor har jeg ikke kunnet lade være med at skrive en vals til ære for fyret, siger Vagn Egon Jørgensen, der har fulgt flytningen af fyret fra sit hjem i det midtjyske, og når han har været hjemme i sit sommerhus i Nr. Rubjerg.

- Et af de store minder fra min barndom var, da de slukkede lyset i fyret den 1. august 1968. Dengang var jeg otte år. Hele mit liv har jeg følt en tæt tilknytning til fyret, og da jeg så det blive flyttet, stod det pludseligt klart for mig, at jeg måtte skrive en vals, fortæller han. 

Han gik i gang for et par uger siden, og siden er det gået stærkt med at få noderne til at makke ret, indspille og få nummeret produceret, så det ligger klart til indvielsen på fyrets nye position. 

Vagn Egon Jørgensen kunne ikke lade være - han måtte skrive en vals til fyret.

Sammen med sit ensemble 'De Lystige Sømænd' er der sat tekst på valsen, og sammen med Gateway Music er der styr på udgivelsen på diverse streamingtjenester, og udgivelsesdatoen er sat til 15. november. 

Men om den når op og konkurrerer med navne som Beyonce og Jay Z, det tvivler han på. 

- Jeg har skrevet en folkelig og fornøjelig vals, og jeg håber da, at den bliver lidt af en ørehænger i det nordjyske, griner han. 

Vagn Egon Jørgensen har givet valsen og teksten videre til Rubjerg Knude Koret og håber, at de fremfører den til indvielsen. 

Forsiden lige nu