LIGE NU:

Tre mænd dræbt i fyrværkeri-ulykker

Krysantemumbomber koster tre livet i Himmerland. Yderligere to blev kvæstet.

De to ulykker er sket i henholdsvis Assens ved Mariager og i Skjellerup ved Hobro.

- De foreløbige undersøgelser har vist, at begge ulykker er sket i forbindelse med affyring af krysantemumbomber, hvor et "bomberør" har været anvendt til affyringen, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Krysantemumbomber er fyrværkeri, der bruges af professionelle fyrværkere. Det er ulovligt at bruge for menigmand.

Det er ifølge politiet endnu uvist, om de to episoder kan kædes sammen.

- Det er selvfølgelig sådan noget, som vi nu går i gang med at undersøge, siger vagtchef Henrik Beck, Nordjyllands Politi, til Ritzau.

I Assens er den omkomne en 37-årig familiefar, der var gået alene ud i haven på Boeck-Hansensvej for at fyre fyrværkeri af.

Resten af selskabet, deriblandt hans familie, var indenfor, da de så et lysglimt fra haven. Ingen andre kom til skade ved ulykken.

I ulykken på Andedamsvej i Skjellerup har to unge på 24 og 25 år mistet livet, mens to andre på 24 og 28 år blev kvæstet. Alle fire er fra Hobro-området, oplyser politiet.

De sårede er i helikopter blevet fløjet til Rigshospitalet.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at ulykken skete i forbindelse med affyring af en krysantemumbombe i et cirka en meter højt metalrør. Men det står indtil videre ikke klart, hvordan og hvorfor affyringen er gået galt.

I begge ulykker eksploderede krysantemumbomberne ifølge politiet tilsyneladende lige uden for bomberørene.

Politiet tilkaldte sikkerhedsmæssige årsager Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste til sikring af områderne, inden en der blev foretaget en egentlig undersøgelse af ulykkesstedet.

På Hobro Sygehus blev der oprettet kriseberedskab med læge, psykolog og politi på stedet.