Gode råd når du skal købe cykelhjelm

Cykelhjelmen skal både passe hovedet og ens stil, hvis den skal bruges og beskytte.

En ny kampagne fra Rådet for Sikker Trafik sætter fokus på den manglende brug af cykelhjelme for børn i alderen 12 til 16 år.

Både store og små kan imidlertid have behov for et tip eller to, hvis man i denne julemåned overvejer at indkøbe en cykelhjelm til sig selv, eller én, man har kær. Forbrugerrådet Tænk har gennemgået, hvad man skal tage højde for, når den nye hjelm indkøbes og her er fire gode råd. 

Sådan køber du den rigtige cykelhjelm

01 Den skal sidde korrekt
Nogen køber cykelhjelmen for lille. Andre køber den for stor. Det er altafgørende, at den passer godt. Cykelhjelmen er ikke bare en hyldevare i et supermarked, man kan købe uden at have prøvet den. Den skal prøves, som var det et stykke tøj. 

02 Den skal klæde dig
Køb en cykelhjelm, der klæder dig, og som du har det godt med. Generelt klarede alle cykelhjelme sig pænt i vores test. Skaterhjelmene er lidt dårligere i stødabsorberingen, men hvis man har det bedre med en skaterhjelm, skal man bruge sådan en, så man også tager den på, når man tager på arbejde, eller har en middagsaftale. 

03 Få indstillet spænder og remmer jævnligt
Man skal huske at få indstillet remme og spænder på cykelhjelmen jævnligt. Det er ikke kun størrelsen på hjelmen, der skal være rigtig, men også opsætningen, og den skal efterspændes jævnligt. 

04 Køb en ny hver femte år
Cykelhjelmen bør udskiftes hvert femte år. Cykelhjelme får også knubs, og hvis den er slidt eller medtaget så overvej at køb en ny.