Dorthe Schaltz fra Hirtshals Handel & Erhverv afleverede de mange underskrifter Foto: Hans-Christian Lauritzen

Borgmester Arne Boelt fik overrakt 1250 protestunderskrifter i Hirtshals. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Det er et område ved Doggerbanke, hvor der er planer om en nye dagligvarebutikker. Foto: Hans-Christian Lauritzen

1 af 3

1250 protester mod ny butik i Hirtshals

I Hirtshals fortsætter protesterne mod Hjørring Kommunes planer om en ny dagligvarebutik væk fra byens centrum. Det lokaler handelsliv frygter for butikkerne i midtbyen, og i dag afleverede de 1250 protestunderskrifter til Hjørrings borgmester Arne Boelt (S).

- Vi er bange for, at der kommer til at ske en skævvridning af vores handelsliv, siger formand for Hirthals Handel & Erhverv Dorthe Schaltz til TV2 Nord.

Protesterne blev afleveret i dag, fordi Hjørring Kommune snart skal behandle et forslag til en ny lokalplan, der vil give lov til nye dagligvarebutikker på et tomt område ved Doggerbanke i Hirtshals. Tæt på færgerne, men væk fra byens centrum og handelsgade.

- De kommer ikke ind til vores dejlige cafeer og restauranter, som vi har derinde, og de kommer ikke til vores trappe, hvor man har udsigt ud over hele havnen og havet. Så det, Hirtshals kan byde på, får de ikke set, hvis de strander her, påpeger Dorthe Schaltz.

TV2 Nord kunne allerede i slutningen af februar fortælle om stor lokal modstand i Hirtshals mod forslaget til en ny lokalplan. Dengang i februar ville borgmester Arne Boelt ikke kommentere på sagen. Det ville han godt i dag, efter at have modtaget de 1250 protesterunderskrifter.

- Selvfølgelig gør det indtryk, men jeg må også sige, at jeg tror, det bliver op ad bakke, pointerer Arne Boelt over for TV2 Nord.

Hirtshals Handel & Erhverv er ikke modstander af en ny dagligvarebutik. De vil bare have den til at ligge i byens centrum sammen med resten af handelslivet. Hirtshals handel og service har selv foreslået flere forskellige placeringer.

02:21 Luk video

- Udvikling er vi bestemt ikke bange for, men vi er bange for, at vi kommer til at gå samme skæbne i møde som andre steder, hvor der er placeret centre uden for byerne, siger Dorthe Schaltz.

Borgmester Arne Boelt har dog et andet syn på fremtiden.

- Jeg tror på, det her det sagtens kan hænge sammen med en bymidte, og måske også kan supplere en bymidte, så det er de ting, vi kommer til at vende og dreje i byrådet. Hvad, vi tror på, er godt for fremtiden i Hirtshals, og ikke bare for nutiden i Hirtshals, siger Arne Boelt til TV2 Nord.
Byrådet i Hjørring behandler formentlig forslaget til en ny lokalplan på deres møde i juni. Borgmesteren tør godt tage ansvaret for at placere butikker væk fra bymidten på sine skuldre.

- Sådan er det at være politiker. Det er at skulle kunne se ind i fremtiden, og hvis det var sådan, at man ikke turde tage nogle beslutninger i forhold til, hvordan fremtiden skulle se ud, så var der mange ting, der ville komme til at gå rigtig skidt, forklarer Arne Boelt.

Høringsfasen om de nye lokalplaner i Hirtshals slutter den 17. maj.