21-årige Karoline er officielt en af Danmarks bedste: Nu skal hun til VM

Ung nordjyde leverer kæmpe resultat til DM, og nu glæder hun sig vildt til et kommende VM.

Karoline Kobber Kristensen udlever lige nu en drøm, som de færreste 21-årige kan bryste sig af. 

Hun har nemlig weekenden over bevist sig som en af landets absolut bedste i single-showgus, da der blev afholdt danmarksmesterskab i Bjerringbro. 

Karoline blev nummer to i konkurrencen om at være landets bedste. 

- Jeg gik selvfølgelig efter at vinde, men jeg er meget tilfreds med at ligge i top-2, lyder det fra den unge kvinde fra Hjørring. 

Foruden den flotte andenplads kvalificerede hun sig også til verdensmesterskaberne i den førnævnte kategori inden for saunagus. 

Og glæden i stemmen bliver da også endnu tydeligere, da hun skal sætte ord på, hvad det betyder for hende. 

- Det er megaspændende, og jeg glæder mig så meget. Det er virkelig drømmen, fortæller Karoline, der lige skal tænke over, hvad målsætningen er til det kommende VM i Holland til september. 

- Jeg har stor respekt for dem, der skal til VM. Jeg ved slet ikke, hvad jeg tør håbe på, men en drøm kan være top-8, lyder det fra nordjyden.

Privatfoto.
Privatfoto.

Tog kæmpe skridt for at gå gusens vej

Karoline opdagede først saunagus, da hun fik et job som livredder og gusmester i Skallerup Seaside Resort. 

- Jeg var fuldtid, og der blev jeg bare totalt bidt af saunagus, siger hun og tilføjer, at hun elsker kombinationen af musik, dans og håndklædesving, og hvordan hun på den måde kan udtrykke sig og overføre bestemte følelser til gæsterne i saunaen. 

- Det er utrolig fedt at se, hvordan gæsterne kan bliver rørt over en gang saunagus. Man kan ændre en hel dag for en person, forklarer den ambitiøse gusmester.

Og hun har netop været utrolig ambitiøs. 

Hun har nemlig i jagten på at blive dygtig til sit fag faktisk revet teltpælene op for at bo og træne i Tyskland i sit sabbatår efter gymnasietiden. 

- Jeg rejste til Tyskland, fordi jeg gerne ville udvikle mig endnu mere. 

Og det kræver da også sin træning og en dygtig læremester for at blive så god som Karoline. 

En af verdens bedste gusmestre arbejder således det samme sted, som Karoline er gusmester og spamedarbejder i Tyskland.

- Der har været en del træning, og han har trænet mig hårdt, vil jeg sige. 

Her kan du se billeder af Karoline til årets DM i saunagus i Bjerringbro:

Saunagus som et kæmpe show 

Til danmarksmesterskaberne skulle Karoline Kobber Kristensen lave et showgus i saunaen, hvor gæster og dommere var til stede. 

- Jeg skulle fortælle en historie gennem guset. Det vil sige, at jeg havde rekvisitter og udklædning på, og så havde jeg mit eget lysshow samt musik med, siger Karoline. 

Hendes fortælling til DM var baseret på en film fra Netflix, der hedder 'The Swimmers'. 

Karolines historie tog derfor udgangspunkt i en pige fra Syrien - en ung normal teenager, der har en drøm om at komme til OL i svømning. 

- Der opstår så krig i hendes land, hvorfor hun bliver nødt til at flygte, og så handler det om hendes tur over havet, hvor hun overlever, forklarer 21-årige Karoline om sit show. 

- Hun ender også med at komme til OL og vinde, uddyber hun. 

Den unge nordjyde havde en projektor med ind til showet, hvor der kørte video i baggrunden, og imens den kører, fortalte Karoline historien igennem musikken. 

- Jeg var klædt ud i badedragt og sådan nogle ting, og så skulle det egentlig forestille, at jeg svømmede, mens jeg svingede håndklædet. 

- Musikken lavede bombelyde, og så spillede jeg egentlig til det, fortæller hun og refererer til den mængde af skuespil, der også er involveret, når man fremfører sin historie i forbindelse med showgus. 

Karoline flytter hen på sommeren hjem til Danmark, men træningen fortsætter frem mod VM, hvor alt fra skuespil og håndklædeteknikker i forbindelse med sving til musik skal finpudses. 


Seneste nyt

fra Nordjylland