Seneste nyt:

Ældre Sagen dropper retssag om plejecenter Havbakken

Grundlaget for at gennemføre retssagen om lukningen af plejecenter Havbakken er ikke længere til stede, vurderer Ældre Sagen. Det principielle formål med stævningen er opnået.

Sagen om lukningen af plejecenter Havbakken har været principiel for Ældre Sagen. Det primære formål har været at sikre, at de metoder, som man har anvendt i Hjørring Kommune i forbindelse med lukning ikke spredes til andre kommuner. Det oplyser Ældre Sagen i en pressemeddelse.

- Vi har sort på hvidt fra både Ankestyrelsen og boligministeren, at Hjørring Kommune håndterede lukningen af Havbakken forkert, udtaler Ældre Sagens adm. direktør Bjarne Hastrup og fortsætter:

- I Ankestyrelsens afgørelse fik beboerne og deres pårørende med bistand fra Ældre Sagen fuldt ud medhold i, at man ikke kan visiteres til hjemmehjælp leveret af hjemmeplejen, når man bor i en plejebolig. Hjørring Kommune blev herefter bedt om at genetablere forholdene på Havbakken.

Derudover har boligministeren i to svar til Folketingets Boligudvalg redegjort for, hvordan reglerne om plejeboliger skal forstås, og ministeren har i den forbindelse slået fast, at ældre, der bor i en plejebolig, har et plejebehov, der ikke kan opfyldes alene ved hjemmehjælp, og at der er krav om tilknyttet personale døgnet rundt efter behov i plejeboliger. 

- Den sejr, vi regnede med at opnå ved domstolene, er således i mellemtiden allerede opnået i ankestyrelsen og ved ministerens svar til Boligudvalget. På den baggrund ser vi ingen grund til at fortsætte retssagen, skriver Ældre Sagen i en pressemeddelelse.

Derudover er to af de tre beboere, som Ældre Sagen har rejst sagen for, flyttet til andre plejecentre, da deres pårørende ikke længere var tilfredse med forholdene på Havbakken. Den tredje er afgået ved døden.

- Derfor bør der fra centralt hold tages initiativ til en drøftelse af, hvordan man sikrer en ordentlig lukning af plejeboliger fremover, og Ældre Sagen vil meget gerne være en aktiv medspiller i forhold til at finde gode løsninger, siger Bjarne Hastrup.

260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

110122 Parkeringspladser til nyt sygehus i Aalborg

play Forsinkelser i byggeriet af det nye supersygehus koster dyrt

60_percent

play Coolshop er færdig med lagerflytning ved midnatstid

260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

Til forsiden

Til forsiden