Seneste nyt:

Ambulancebehandlere kommer til at mangle – skole og region vil lave ny uddannelse

SOSU Nord og Region Nordjylland ønsker at udbyde en ny ambulancebehandleruddannelse i Hjørring.

Der skal flere ambulancebehandlere til Nordjylland, hvis der i fremtiden skal være nok til at udføre alle opgaver i Region Nordjylland.

quote - Det er vigtigt for os, at uddannelsen bliver oprettet hurtigst muligt.

Peder Key Kristiansen (S).

Det mener både Region Nordjylland og SOSU Nord, der ønsker at oprette en ny ambulancebehandleruddannelse i Hjørring. I dag kan uddannelsen kun tages i Esbjerg og i Hillerød, men det mener Region Nordjylland og SOSU Nord altså skal laves om.

- Vi kommer til at mangle ambulancebehandlere i regionen. Vi forventer, at opgavemængden for ambulancetjenesten vil vokse i de kommende år, siger Peder Key Kristiansen (S), der er formand for udvalget for Regional Udvikling og Innovation i Region Nordjylland.

070422 Region Nordjylland Ambulance genrebillede
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

For få uddannede ambulancebehandlere

Det præhospitale område har på nationalt plan oplevet flere udfordringer med personalemangel blandt andet på grund af for få uddannede ambulancebehandlere. I Nordjylland gør det sig gældende blandt andet fordi, at en stor del af arbejdsstyrken i de kommende år enten skal på pension, vil søge over i andre præhospitale opgaver eller trappe ned via seniorordninger.

- Derfor er det vigtigt for os, at uddannelsen bliver oprettet hurtigst muligt. Vi håber, at uddannelsen kan være med til at sikre nær uddannelse for nordjyderne generelt og helt specifikt sikre rekrutteringsgrundlaget for ambulancetjenesten, siger Peder Key Kristiansen (S).

Sammen med Region Nordjylland har SOSU Nord oprettet en ansøgning hos Børne- og Undervisningsministeriet om at få ambulancebehandleruddannelse til Hjørring.