Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Betjente på færdselskontrol havde alt for meget at lave: 100 sager på to dage

10 af de 100 sager omhandlede kørsel i påvirket tilstand.

Jo mindre en færdselsbetjent har at lave des bedre. Men sådan var virkeligheden desværre ikke, da betjente fra Nordjyllands Politi i sidste uge gennemførte førdselskontroller i Brønderslev og omegn samt ved kyststrækningen ved Hals torsdag og omkring Blokhus og Løkken fredag.

100 sager blev det til over de to dage.

- Det er relativt mange sager i koncentrerede områder og på kort tid, fastslår Thomas Ottesen fra Nordjyllands Politi, der ledte indsatserne, i en pressemeddelelse.

Det blev til 64 sager torsdag og 36 fredag - altså 100 i alt. Og hele 10 af disse omhandlede kørsel i påvirket tilstand. Tal som Thomas Ottesen kalder "beskæmmende".

- Det kan være hyggeligt at få sig et glas vin eller en øl sådan en sommeraften, men så bør man ikke sætte sig bag rattet bagefter. Vi opfordrer trafikanter af alle slags til at tænke sig om og lade være med at udsætte sig selv og andre for fare ved at køre bil eller knallert i påvirket tilstand, udtaler Thomas Ottesen.

De to indsatser var en del af politiets øgede færdselskontrol henover sommeren og der er mange flere på vej - en af uendeligt mange gode grunde til at lade følge færdselsloven og lade bilen stå, hvis man har drukket.

100 sager på to dage

I alt: 100 færdselsovertrædelser - 64 torsdag og 36 fredag.

 

Heraf:

10 sager om påvirket kørsel - 9 spiritussager, 1 narkosag

20 fartsager

2 sager om kørsel uden førerret

15 sager om håndholdt mobil under kørslen

7 sager om manglende brug af sikkerhedssele