LIGE NU:

Børglum Kloster klar med ny udstilling, men må nok udskyde åbning: - Vi vil så gerne ud og i gang med kulturen

Børglum Kloster er klar med en ny udstilling, som normalt ville åbne til påske. Men som det ser ud nu, må de nok udskyde åbningen.

De nordjyske kulturinstitutioner har endnu ikke fået lov til at åbne og mange af dem arbejder lige nu på at kunne tilbyde publikum nye oplevelser, når det igen bliver muligt.

Sådan er det for eksempel på Børglum Kloster, hvor der i disse dage arbejdes hårdt på, at klargøre en ny udstilling med kunstneren Finn Grabowski.

Udstillingen skulle egentlig åbne til påske, men som det ser ud nu må den nok udskydes lidt endnu.

- Vi havde jo håbet, at vi kunne åbne til påske. Det er jo ikke fedt at stå klar med en helt ny udstilling, og så ikke kunne få lov til at åbne. Men det er desværre bare den virkelighed, som vi må leve med lige nu, siger Benedicte Rottbøll, der blandt andet er historiker på Børglum Kloster.

På klosteret glæder man sig dog til at kunne byde publikum velkomne, når den tid kommer.

- Vi vil så gerne ud og i gang med kulturen. Det vi jo netop gerne vil, er jo at sætte gang i noget fordybelse og nogle tanker hos folk, som jo ikke har været muligt her under corona. Derfor vil vi så gerne give folk mulighed for noget kultur, siger Benedicte Rottbøll.

Normalt er der nok at se til

På netop denne tid af året er der ellers normalt travlt på Børglum Kloster. Derfor er det en noget special følelse nu.

- Det har jo været meget anderledes at stå i en periode, hvor vil plejer at have travlt til at stå og ikke skulle noget som helst. Vi vil så gerne have, at Danmark bliver lukket op igen, siger hun.