Børnehave eller byråd? Beskyldninger om buhråb og mobning i Hjørring

Byrådsmedlem mener, der bliver slukket for hans mikrofon, grinet hånligt og buhet under byrådsmøder. Borgmesteren afviser.

Der er godt gang i den i Hjørring Byråd.

Tidligere har TV2 Nord berettet om beskyldninger mellem målløse borgerlige mod den nye borgmester, Søren Smalbro (V).

'Socialdemokrat' blev V-borgmesteren kaldt.

Nu kommer Nye Borgerliges byrådsmedlem Frode Larsen med et særpræget forslag - han vil have ny ordstyrer til byrådsmøderne, fordi "vores borgmester ikke magter det."

Det har han stillet forslag om til næste udvalgsmøde i Hjørring. Han mener, han bliver mobbet, forskelsbehandlet og hånet:

- De er utilfredse med, vi tager for meget af deres tid, og at de ikke kan komme hjem. ’Uuuh,’ siger de og kommer med sådan nogle udtryk. ’Hold nu op’, siger de også, siger Frode Larsen, da han skal fortælle, hvordan han mener mobningen finder sted.

- Jeg har sagt det i byrådssalen, at det er voksenmobning og at det er under al kritik, fortsætter den tidligere Fremskridtsparti-mand og kommer med endnu et eksempel:

- Sidste gang - på et lukket møde - går man bare ind og overtager ordet. Nogen udvandrede sågar og råber af Erik Høgh-Sørensen (byrådsmedlem, red.). Det er uacceptabelt. Jeg havde følt mig truet, siger Frode Larsen med henvisning til sin byrådskollega, som han mener, udsættes for samme behandling af de 29 resterende byrådsmedlemmer.

Er du bitter, fordi borgmesteren gik uden om dig i konstitueringen til kommunalvalget?

- Jeg er ikke bitter - jeg har siddet 13 år i byrådet i Løkken-Vrå Kommune, så jeg har været med i det spil. Jeg er videre, men jeg ved ikke, om Søren Smalbro er videre, kommer det fra Frode Larsen.

- Jeg synes han er vattet - både i forhold til ordstyrertjansen og i forhold til budgetforhandlingen, fortsætter svadaen mod Smalbro og kalder ham "en dårlig borgmester." 

I stedet ønsker han sig Per Møller (K) som ordstyrer - han er "mere voksen."

Borgmester afviser

Borgmester Søren Smalbro afviser over for TV2 Nord, at han forskelsbehandler Frode Larsen og Erik Høgh-Sørensen.

- At beskylde mig for ikke at give samme dem samme taletid som andre, der kan man hoppe ind på Hjørring Kommunes hjemmeside og sætte et stopur til et af byrådsmøderne.

Hjørring Kommune rådhus (1)

- Der har været tilfælde, hvor man har slukket mikronfonen, hvis debatten bliver personlig, og hvis emnet kommer for langt ud, men den seneste "vi nuppede strømmen for," som vi siger, var altså Jørgen Bing fra SF.

Men er det ikke netop demokrati og ytringsfrihed, at give dem taletid? Det er jo ikke det samme som, at deres mening bliver en endelig beslutning?

- Hvis der er en top-fem over taletid, tror jeg nu nok, han (Frode Larsen, red.) er med der, siger Søren Smalbro, der dog er ærgerlig over, han føler sig mobbet.

Til gengæld erkender borgmesteren, at der har været tilfælde af upassende og umodne tilråb:

- Øgenavne og buhråb, det hører ikke hjemme. I det lys kan jeg godt genkende, at der er sket et skred, siger Søren Smalbro.

- Vi har haft tilfælde, desværre, hvor debatten har taget fart og debatten er blevet personlig. Det er klart, det er ordstyrerens ansvar, slutter borgmesteren, der dog fortsætter som ordstyrer, men har formanet over for alle gruppeformænd, at debatten skal holdes sober og faglig.


Seneste nyt

fra Nordjylland