LIGE NU:

Butiksejer i Hjørring tænker ud af boksen: Sælger julevarer fra en bus

En butik i det nu nedlukkede Metropolstorcenter i Hjørring har tænkt kreativt for at blive ved med at holde åbent for deres kunder.

Hos Møller Guld, Sølv & Ure, der har en butik i Metropol i Hjørring satser de på, at en redning på to etager og fire hjul kan sikre en stor del af juleomsætningen.

- Kunderne synes, at det er sjovt. De har taget godt imod det, og der er handlende kunder derinde, siger Christian Hjørringgaard, som ejer Møller Guld, Sølv og Ure.

Hjulene på bussen drejer derfor ikke rundt de kommende dage. Bussen står nemlig bomstille og er i stedet indrettet som en butik.

- For det første så betyder det, at vi gør noget. For det andet betyder det også noget, at vi kan sælge vores ure og smykker, om ikke andet fra bussen nu.

Skærpede restriktioner tvang kreative tanker frem

Onsdag indførte regeringen nye restriktioner, der blandt andet lukkede ned for storcentre i hele Danmark. Det betød, at Christian Hjørringgaards butik fra torsdag skulle se langt efter kunderne.

Men torsdag stod bussen klar, og da de nødvendige tilladelser var på plads, kunne de åbne klokken 10 fredag.

Pop-up-butikken er imidlertid ikke kun til gavn for kunderne og butiksejeren.

- Jeg har tilbudt de andre butikker, som er lukkede inde i Metropol, at de kan henvende sig til mig, hvis de har nogle kunder, der skal have udleveret nogle ting.

Den firhjulede butik holder åbent indtil den 23. december, og af hensyn til corona må der kun være en person i bussen af gangen