Chauffører fik glædelig overraskelse juleaftensdag

Julens budskab om næstekærlighed blev juleaftensdag praktiseret i Hirtshals.

Asger Gade fra Åbyen har som langturschauffør på egen krop og sjæl oplevet, hvordan det i højtiderne er at være mutters alene med dåsemad på en rasteplads et sted i Europa.

Derfor fik han længe før jul i 2021 den sympatiske idé, at han den 24. december ville uddele traditionel dansk julemad til de chauffører, der juleaften holdt på pladsen ved Hirtshals Transport Center.

Det tiltag blev så stor en succes, at Asger Gade sammen med NordsøPosten besluttede at gentage uddelingen i 2022. Beslutningen blev til adskillige udenlandske chaufførers glæde og åbenlyse taknemmelighed ført ud i livet juleaftensdag ved middagstid.

Asger Gade havde i helligdagens anledning taget niecen Anne og hendes gemal Jesper samt Mathilde og Mads med som generøse hjælpere, hvilket viste sig at være en god idé, idet der dukkede mere end dobbelt så mange chauffører op som i 2021.

Jesper havde desuden fået den geniale idé at anrette en tallerken med flæskesteg, rødkål, kartofler og brun sovs, som han gik rundt med på parkeringspladsen, hvilket overkom den sprogbarriere, der ikke var blevet klaret med flyers og Google Translate.

Flæskestegen blev så stor en succes, at de fleste takkede nej til risalamanden. Afslutningsvis fik det fremmødte dusin chauffører et flot net med gaver i form af blandt andet en lygte og et krus.

Asger Gades juleevent blev støttet af diverse dagligvarebutikker - heriblandt Coop 365, Spar, SuperBrugsen samt Rema 1000. Også Connway Klubben og Hirtshals Havn kom med et bidrag.


Seneste nyt

fra Nordjylland