Claus og hustruen fik slukket ild i klitterne i Løkken

02:20

Det blev til en forholdsvis fredelig start på det nye år her i Nordjylland. Blot fire gange i løbet af nytårsaften og nat blev der ringet efter ambulancen til fyrværkerirelaterede ulykker. Men imens antallet af nordjyder, som kom til skade på grund af fyrværkeri er meget begrænset, måtte Nordjyllands Beredskab rykke ud 42 gange, da 2019 blev til 2020.

Nytårsaften blev noget mere spændende end planlagt for familie fra Svenstrup, der var i sommerhus i Løkken.

Det kunne have udviklet sig ganske alvorligt for en stribe sommerhuse i Løkken, da nytårskrudt tidligt på aftenen, den sidste i 2019 af slagsen, pludselig ramte i et klitområde ganske tæt på et sommerhus.

Men takket været en hurtig indsats fra familien Kjærsgaard, lykkedes det at få banket en del af ilden ned med branddaskere, inden brandvæsnet kom.

Vi så flammer på halvandet meters højde

Claus Kjærsgaard, sommerhusgæst i Løkken

Aftenen begyndte ellers fredeligt, da sønnen ville se fyrværkeri ud gennem et af vinduerne i sommerhuset. Pludselig ser sønnen et lysglimt i klitterne - og han siger til forældrene, at det brænder.

- Så går vi ud og kigger, og vi kan se, at der er brand i klitterne, fortæller Claus Kjærsgaard.

Og derefter gik det stærkt. 

- Vi reagerede bare hurtigt og rent instrinktivt, min hustru og jeg. Jeg tror, vi bare tænkte og håbede at redde hvad vi kunne, for ilden var tæt op ad huset - og vi vidste, at hvis først, der kommer ild i huset, så kan det hurtigt sprede sig til andre huse, fortæller Claus Kjærsgaard.

Han tilføjer, at det så voldsomt ud.

- Vi så flammer på halvandet meters højde og troede, at der var ild i et af de mange sommerhuse, der ligger i Løkken, siger han.

Heldigvis gik det godt. Hele familien reagerede hurtigt - og det var Claus Kjærsgaards svigerfar, der fik slået alarm til myndighederne, så hjælpen kunne komme frem. 

01:23 Luk video

Forsiden lige nu