Dagmar overrasket: - Vupti så kom jeg med i et teaterstykke

Det er sjovt og virkelig fedt og professionelt, lyder det fra Dagmar Vase fra Bagterp i Hjørring, der har debut på de skrå brædder på Vendsyssel Teater i forestillingen Nordenfjords.

Dagmar Vase synger i Nordjysk Pigekor, og sammen med de øvrige korpiger er hun med på scenen med de professionelle skuespillere i sæsonens første forestilling på Vendsyssel Teater.

quote Skuespillerne er gode til at få os til at føle, at vi er en del af det her stykke

Dagmar Vase, Hjørring

- Det er meget anderledes, i forhold til hvad vi plejer at gøre som kor, siger Dagmar Vase. 

Nordjysk Pigekor spiller også med i en scene, der foregår på et værtshus. Foto: Tao Lytzen/Vendsyssel Teater

Det er første gang nogensinde, at Nordjysk Pigekors sangere er med live på scenen, når Vendsyssel Teater opfører en forestilling.

-  Jeg ved ikke helt, hvad vi havde forestillet os, men det er sådan lidt, vupti, så er vi lige med i et teaterstykke, lyder det fra Dagmar Vase, som cykler fra sit hjem i Bagterp ind til teatret for at lave prøver til teatrets første forestilling denne sæson.

Foto: Tao Lytzen/Vendsyssel Teater
Foto: Tao Lytzen/Vendsyssel Teater

Det er en særlig oplevelse for korets medlemmer, der de seneste mange uger har øvet på lige fod med stykkets skuespillere.

- Skuespillerne er gode til at få os til at føle, at vi er en del af det her stykke, siger Dagmar Vase, som tilføjer, at ud over korsang, så laver koret også lydeffekter og er en del af koreografien.

Nordenfjords har premiere på Vendsyssel Teater lørdag 16. september. Foto: Tao Lytzen/Vendsyssel Teater
Nordenfjords har premiere på Vendsyssel Teater lørdag 16. september. Foto: Tao Lytzen/Vendsyssel Teater

Stykket hedder Nordenfjords og handler om den unge kvinde Annika, der pludselig mister sin mor.

Hun efterlades med et tomrum og længslen efter en familie. Det eneste spor, hun har, er et fotografi, som indikerer, at den historie, som hendes mor har fortalt hende, om hvor hun kommer fra, måske slet ikke passer. 

Hendes søgen efter sin hidtil ukendte far bringer hende til Nordjylland.

quote Det er et sygt fedt teaterstykke

Dagmar Vase, Hjørring

Nordjysk natur som omdrejningspunkt

Med den nordjyske natur som omdrejningspunkt hylder Nordenfjords havet, skovene, dyrene og menneskene, der tilsammen skaber et billede af egnen og samtidig giver en eksistentiel fortælling om at høre til og om at finde sit ophav.

- Sammen med skuespillerne udgør Nordjysk Pigekor en central rolle i forestillingen, når de i kraft af deres stemmer og sang skaber hele lyduniverset; lyden af brusende hav, skovens dyr og vindens hvisken. Og koret skal være med i stedet for at vise lysbilleder og gå ud i naturen og hente lyde ind på scenen, så er det mere genuin, ægte at høre lyde fra et menneske eller i det her tilfælde et helt kor, siger instruktør Madeleine Røn Juul.

quote Det er stærke følelser, der er i spil, og dem skal man skal da ikke gå og fedte med.

Madeleine Røn Juul, instruktør, Nordenfjords

Stykket handler i høj grad om en søgen efter sit ophav. Og hvor vigtigt det egentlig er at kende sit ophav.

- Vi har prøvet på at lave et stykke med et menneske i krise, som kommer op et sted og bliver påvirket af den natur, hun nu befinder sig i. Og hun har ikke meget forbindelse med sig selv eller naturen, da hun begynder denne her drømmerejse, fortæller instruktøren, der ikke lægger skjul på, at det er de store følelser, der kommer frem på scenen, og det er da også sjovt indimellem, siger Madeleine Røn Juul og fortsætter:

- Det er stærke følelser, der er i spil, og dem skal man skal da ikke gå og fedte med.

Håbefuldt drager hovedpersonen Annika ud på rejsen i sin søgen - en rejse som starter med et ben i hvert hav på Grenen i Skagen, og en rejse, hvor den nordjyske natur og hendes mors ånd, bliver Annikas refugium og drivkraft. 

Men hvordan finder man sig selv? Hvor finder man sig selv? Og hvad, hvis man ikke finder det, man søger?

Det er blandt nogle af temaerne i Nordenfjords.

Og Dagmar Vase er ikke i tvivl om, hvorfor hun anbefaler at se forestillingen.

- Det er et sygt fedt teaterstykke. Det er et miks af skuespillere og korsangere, der ikke er set før i teaterhistorien på den her måde, og så sker der bare hele tiden noget i stykket, så man skal bare komme ind og se det, lyder det fra en af Nordjysk Pigekors sangere.

Hovedrollen som Annika spilles af Isa Marie Henningsen. Det er hendes første hovedrolle og første gang, hun spiller på Vendsyssel Teater. Med på scenen er også Lue Støvelbæk, der tidligere har spillet med i forestillinger i Hjørring, ligesom hans formentlig hidtil mest kendte rolle er som den voksne Leslie Frigh i Badehotellet.  Foto: Vendsyssel Teater
Hovedrollen som Annika spilles af Isa Marie Henningsen. Det er hendes første hovedrolle og første gang, hun spiller på Vendsyssel Teater. Med på scenen er også Lue Støvelbæk, der tidligere har spillet med i forestillinger i Hjørring, ligesom hans formentlig hidtil mest kendte rolle er som den voksne Leslie Frigh i Badehotellet. Foto: Vendsyssel Teater

Teksten til Nordenfjords er skrevet af Thomas Markmann, og stykket har premiere lørdag 16. september og spiller frem til 7. oktober.

De er med i stykket

Isa Marie Henningsen

Michael Brostrup

Nicklas S. Lundstrøm

Annika Johannesen

Lue Støvelbæk

Hanne Laursen

Caspar Juel Berg

Nordjysk Pigekor


Seneste nyt

fra Nordjylland