LIGE NU:

Dana Cup lancerer ny turnering

Dana Cup rykker ind på den digitale fodboldbane med ny esports-turnering.

I 38 år har fodboldspillere fra hele verden dystet mod hinanden på fodboldbanerne i og omkring Hjørring i forbindelse med Dana Cup. Sådan vil det også være i år, men ud over spillet på grønsværen bliver der også mulighed for at kæmpe om sejre på den digitale fodboldbane.

Dana Cup lancerer nemlig i samarbejde med Audi Danmark og Astralis Group en ny esports-turnering, der får navnet Dana eCup. Her skal deltagerne dyste mod hinanden i konsolspillet FIFA.

- I Dana Cup elsker vi alt med fodbold og synes, at det ligger lige til højrebenet at udvikle vores egen esports-turnering. Når vi har fået mulighed for at arbejde sammen med partnere som Audi Danmark og Astralis Group, kan vi tilbyde spillerne et meget professionelt setup allerede fra første år, så det glæder vi os til, siger Mads Larsen, sponsoransvarlig hos Dana Cup, i en pressemeddelelse.

quote Med vores egen esports-turnering får vi nu mulighed for at tilgodese den kæmpe interesse, der er for at spille FIFA på computeren.

Jette Andersen, direktør, Dana Cup

Mærker stigende interesse

Dana eCup afvikles fredag den 17. juli og lørdag den 18. juli i Hjørring. Breddespillere kan tilmelde sig frit, mens elitespillere kvalificerer sig gennem stævner hos Audi Danmarks forhandlere i Fredericia, Gladsaxe, Aalborg og Aarhus. Kvalifikationsstævnerne finder sted i løbet af foråret.

I turneringen for breddespillere spilles der i tomandshold, mens der i eliteturneringen spilles en mod en.

- Dana eCup er en naturlig del af den løbende udvikling, som Dana Cup hele tiden er i gang med, og som placerer os som en af de mest moderne og innovative fodboldturneringer i verden. Med vores egen esports-turnering får vi nu mulighed for at tilgodese den kæmpe interesse, der er for at spille FIFA på computeren og tilbyde professionelle faciliteter. Dermed sikrer vi optimale forhold for dem, der både spiller fodbold på græs og på computeren og dem, der alene spiller fodbold med en controller i stedet for i fodboldstøvler, siger Dana Cups direktør Jette Andersen.

Fodboldturneringen Dana Cup 2020 - altså den fysiske udgave, som spilles på græs - afvikles fra 20. til 25. juli. Her ventes over 1000 hold fra omkring 45 forskellige lande at deltage.