- Der er stor forskel på at synge "I love you" og "jeg elsker dig"

Nordjysk stjerneskud er rundet af revykæmpe, men drømmer om Roskilde.

Hun hedder Anna Vind Andersen. 

Hendes kunstnernavnet er AVA.

Hun er 28 år og lige nu hjemme i det nordjyske, hvor hun i morgen lørdag 2. marts indtager Skråen i Aalborg, hvor hun og hendes band giver koncert.

Til dagligt studerer hun sangskrivning på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus,  og drømmen er at leve af at skrive sange.

Hun stammer fra Hjørring, hvor hjemmet i høj grad er præget af sang og musik.

Som datter af Henrik Baloo Andersen, kendt som direktør og kapelmester for Hjørring Revyen, og en mor, der igennem mange år er rundet af korsang, så er det at synge og spille musik kommet ind med modermælken. 

Nu står hun på egne ben som sanger og sangskriver AVA.

Dansk er det ærlige

Og hun har noget på hjertet - og det er på dansk.

- For mig er det naturligt at skrive og synge på dansk. Det er der, jeg kan lege med ordene,  siger Anna Vind Andersen.

Dermed skriver hun sig ind i en bølge af danske sangskrivere, der netop skriver på dansk.

- Det er det ærlige for mig, og jeg synes, der er stor forskel på at synge "I love you" og "jeg elsker dig", lyder det fra  Anna Vind Andersen, der er stolt af, at hendes sange nu bliver spillet i landsdækkende radio.

- Det er helt vildt, lyder det.

Du kan se indslaget med Anna Vind Andersen - aka AKA her.

Længes hjem

Teksten til sangen Længes Hjem, som er en af hendes første udgivelser, er ligesom hendes øvrige sange, der ligger på digitale musiktjenester,  en åben invitation til en ærlig og sårbar verden, som Anna Vind Andersen håber, at man som lytter kan tage noget med sig og bruge i sin egen verden. 

- Længes Hjem er en sang, der handler om en relation, der er ved at ende, og man står på en skillevej og løber lidt mod noget, som man ved ikke hvad er. Så kan man bare godt længes hjem til der, hvor man hører til, der hvor man har sin plads. 

- For mig er det selvfølgelig inde i sig selv og hjemme, hvor man har det godt, der hvor familien er, siger Anna Vind Andersen.

Sjovt i skriveboblen

For hende er det at skrive sange være en sjov og lærerig proces, hvor samler interessante sætninger, observationer og ideer ind i sin skriveboble.

- Nogle gange er der bare noget, der slår klik og så er den der bare, andre gange skal man arbejde lidt hårdere for, at tekst og musik er der, men jeg tror, det er vigtigt at have det sjovt og godt i processen, der godt kan være en rutchebane af følelser, siger hun.

- Hvis ikke man er i humør til det, så tror jeg ikke, man får skrevet det der hit, som man gerne vil, lyder det fra Anna Vind Andersen.

Drømmer stort

Det er hårdt arbejde at nå ud til publikum, og mange af hendes aftener og weekender tilbringer hun i øvelokale med sit band - eller rundt i landet på på musikscener, hvor hun giver koncert.

- Lige for tiden giver jeg mig tid til at drømme stort, og så kunne det da være fedt at spille på Vega eller Roskilde Festival, men der går nok lidt tid endnu, lyder det med grin fra Anna Vind Andersen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland