LIGE NU:

Fiskefartøj i brand: Havvand køler skibets stål

Da der i eftermiddag udbrød brand i et skib ved Hirtshals, var ingen personer i fare.

Klokken 16.42 kom en alarm ind om brand i et skib ved Hirtshals. Der er tale om det store fiskefartøj Isafold. Det danskejede skib fra 2006 er 76,25 meter langt, og branden opstod i forbindelse med svejsninger af en af de ni meter dybe tanke på skibet. Skibet ligger til kaj ved Frysehuskajen. 

- Der var gået ild i isoleringen mellem tankene, så vi har kørt havvand på tankene for at køle stålsiderne i tanken, forklarer indsatsleder Bo Isaksen. 

Fordi isoleringen er i et lille hulrum mellem de store tanke, der er bygget af flere centimeter tykke stålplader, har det været ikke været helt let at få den flydende skumisolering under kontrol. 

- Vi er i gang herude endnu, og det har givet nogle udfordringer, fordi vi har skullet forhindre at skære i skibet både indenvendigt og udenvendigt. Men vi bliver ved herude indtil temperaturen i stålet er acceptabel, siger han. 

Nogle steder er de tykke stålplader blevet helt sorte, og Bo Isaksen estimerer, at der de steder har været op til 150-200 grader varmt. 

Under tankene, hvor isoleringen brød i brand, er en diseltank. Den er ikke blevet berørt i den forbindelse, og der har derfor ingen personfare været under slukningsarbejdet. 

- Vi har taget vores forholdsregler, siger indsatslederen.