Fisker tiltalt for skattesnyd i millionklassen

En fisker i Vendsyssel mente ifølge politiets oplysninger tilsyneladende ikke, at skatteloven gjaldt ham. Nu skal han i retten for skattesnyd.

Selv i Vendsyssel gælder Danmarks love, når det handler om moms og skat og den slags. 

Det må en 61-årig fisker fra det nordvestlige Vendsyssel muligvis erkende, når han efter planen skal møde i Retten i Hjørring fredag. Her vil han nemlig blive tiltalt for massivt skattesnyd i millionklassen gennem flere år.

Sagen drejer sig om årene 2012 til 2016, hvor manden ifølge sagens anklageskrift har haft hyre på et fiskefartøj, og hvor det er anklagerens opfattelse, at manden skulle have betalt skat af lønnen. 

I løbet af de fem år mener anklageren således, at manden i alt har tjent over to millioner kroner, som han burde have betalt skat af. Eftersom det ikke er sket, har anklageren regnet sig frem til, at statskassen er blevet snydt for godt 917.000 kroner i alt.

Har også snydt med sygedagpenge

Ikke hele beløbet stammer fra lønsedler fra fiskeri. Godt 300.000 kroner handler om sygedagpenge, som manden har modtaget i henholdsvis 2013 og 2015, men som han tilsyneladende heller ikke har betalt skat af. 

Det fremgår ikke nærmere af sagens oplysninger, hvordan det har været muligt.

Kendes den 61-årig skyldig, så venter der ham noget af en regning. Udover at han i givet fald skal betale de 917.000 kroner, som anklageren mener, at han har snydt staten for, så vil anklageren doble op med en tilsvarende bøde, så manden i givet fald får en regning på godt 1,8 millioner kroner.

Det fremgår ikke før sagens start, hvad fiskeren selv siger til anklagerne.

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.

Den tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.

Retsmødet for denne sag er fastsat til fredag 4. november ved Retten i Hjørring.

Her vil den tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.


Seneste nyt

fra Nordjylland