Seneste nyt:

Flere færger aflyst på grund af stormvejr

Stormvejret får konsekvenser for færgetrafikken fra Hirtshals og færgen til og fra Læsø.

Opdateres løbende...

Hvis du skal til eller fra Langesund eller Kristiansand i Norge torsdag, så bliver det ikke med en færge fra Fjord Line. Færgeselskabet har været nødsaget til at aflyse flere af deres afgange til og fra Hirtshals på grund af stormvejret.

- Det er relativt kraftfuldt vejr, der kommer, og det gør det meget besværligt for os at køre vores operationer. Vi aflyser flere af vores afgange og laver en af dem om, indtil vi er på den anden side af stormen, siger Brian Thorsted Hansen, der er pressechef hos Fjord Line.

Det er afgangene begge veje på ruterne Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Kristiansand, der er aflyst. I alt gælder det seks afgange torsdag.

Færgeafgangen fra Hirtshals til Stavanger og Bergen er blevet flyttet to timer frem for at ramme et tidspunkt, hvor stormen ikke ser ud til at være så kraftfuld. Den sejler normalt klokken 20, men torsdag sejler færgen klokken 18 i stedet for.


Læsøfærgens sejlads bliver også påvirket

På grund af torsdagens vejr har Læsøfærgen også valgt at aflyse afgange. Det gælder afgangen fra Læsø klokken 13.30. Læsøfærgen regner med at genoptage den normale sejlads fra klokken 15, men der kan være forsinkelser på afgangene.

Færgeselskabet opdaterer i løbet af dagen, hvis flere afgange bliver aflyst eller forsinket. Man kan holde sig opdateret på Læsøfærgens Facebook-side:


Color Lines afgange fra Hirtshals mod Kristianssand og Hirtshals mod Larvik sejler torsdag, men som man kan se på videoen herunder, så måtte færgen have hjælp af en slæbebåd for at komme ud af havnen:

Der kan være ændrede ankomst- og afgangstider. Passagerer på afgangene kan holde sig orienteret på Color Lines hjemmeside.

Vurderer 24 timer frem

Fjord Lines beslutning om at aflyse færgeafgangene til Langesund og Kristiansand blev truffet onsdag formiddag og eftermiddag efter en gennemgang af torsdagens vejrforhold.

- Vi ser normalt på vejrforholdene 24 timer frem, for der har vi en god sikkerhed for, hvordan forholdene bliver. Det hører jo heldigvis til sjældenhederne, at vinden er så kraftig, at vi må aflyse, men det kan ske, at vejrforholdene får os til at lave om i afgangene, siger Brian Thorsted Hansen.

Han fortæller, at alle passagerer på de aflyste afgange og den ændrede afgang har fået besked enten via SMS eller mail. De har nu mulighed for at ombooke billetten eller få pengene refunderet. 

Du kan følge den aktuelle vejrsituation på DMI's hjemmeside:

Screenshot 2021-09-23 113413
Foto: DMI
ingrid jubilæum teaser

gallery På skærmen i 25 år - Ingrid har interviewet en tyr, dronningen og alt derimellem

260221 VO 17 Storskala Vaccination Still

72 nye vaccinationssteder hos praktiserende læger

def_thumb,50_percent

play Der mangler testkapacitet i Skagen

aalestrupskole

play Bekræftet: Person i Aalestrup er smittet med Omikron

ingrid jubilæum teaser

gallery På skærmen i 25 år - Ingrid har interviewet en tyr, dronningen og alt derimellem

260221 VO 17 Storskala Vaccination Still

72 nye vaccinationssteder hos praktiserende læger

def_thumb,50_percent

play Der mangler testkapacitet i Skagen

Til forsiden

Til forsiden