LIGE NU:

Fodboldstøvler og negative testresultater: Fortuna er klar til Champions League-kamp i Slovenien

Fodboldstøvler, benskinner, spillertøj og negative corona-testresultater. Der skal pakkes lidt af hvert, når Fortuna Hjørring rejser til Slovenien for at spille Champions League-kamp under en pandemi.

I Aalborg Lufthavn er Fortuna Hjørring tirsdag morgen på vej mod Slovenien. 

Her skal de hjørringgensiske kvinder møde slovenske ŽNK Pomurje i hovedturneringen i Champions League onsdag klokken 13.

Normalt er det taktikken, der har anførerbindet på, men på denne tur, er der sket udskiftning, hvor holdets læge kan vise sig at blive den vigtigste spiller. Dog udenfor banen. 

- Vi lavede podninger i torsdags, hvor alle blev podet, siger Jørgen Boserup, som er læge i Fortuna Hjørring. Han fortæller desuden, at holdet også fik foretaget podninger søndag.

- 35 var igennem og alle resultater var negative. Så det var dejligt. Så længe det fortsætter på den her måde, skal det nok gå. siger han. 

En række restriktioner og 'rød zone'

- Problemet er, hvis nogen bliver testet positiv. Så kan det godt blive meget vanskeligt, at få det hele gennemført, men vi er i hvert fald frikendt allesammen nu. 

Udover coronatest af holdet skal spillerne sidde alene ved vinduerne i flyet med mundbind på, og når de ved middagstid lander i Slovenien, holder en afsprittet bus klar.

- Og så bliver vi kørt til hotellet, hvor vi bor på vores egen etage fuldstændigt afsondret fra andre på hotellet, siger Jørgen Boserup til TV2 Nord. 

Fortuna Hjørrings læge er en vigtig spiller på holdet i øjeblikket på grund af coronapandemien.
Fortuna Hjørrings læge er en vigtig spiller på holdet i øjeblikket på grund af coronapandemien.
Foto: Mick Knive Anderson / TV2 Nord


Når holdet ankommer til stadion, skal de opholde sig i en såkaldt rød zone, hvor de vil få målt temperaturer. 

- Meget af charmen går jo af det, når der ikke er publikum og sådan, men omvendt kan vi jo få gennemført kampene. 

Spillerne glæder sig til at spille Champions League.
Spillerne glæder sig til at spille Champions League.
Foto: Mick Knive Anderson / TV2 Nord

Er efterhånden vant til det

Ifølge træner Niclas Hougaard er spiller efterhånden vant til at indrette sig efter restriktioner i forbindelse med fodboldkampe.

- Det eneste, der fylder noget, er, at vi glæder os til at komme ned og spille Champions League, siger træner i Fortuna Hjørring, Niclas Hougaard.

Og selvom Niclas Hougaard ikke selv mener, han har et stort kendskab til det slovenske mandskab, mener han, at Fortuna Hjørring godt kan have ambitioner om at rejse hjem med en sejr. 

Den 16. december spilles der returopgør i Hjørring.