For anden gang nogensinde: Oceanarium har fået særlige hajunger

Det er 4 år siden, den første gråhajfødsel i Oceanariet fandt sted.

Nordsøen Oceanarium har fået nye venner i Nordeuropas største akvarium. 

Her er hele otte nye gråhajunder nemlig kommet til, og det er altså kun anden gang, at man oplever det. 

- Fra de første tegn på parring, for over et år siden, har vi gået og ventet og set til mens gråhajen er blevet mere og mere tyk. Vi har jo kun oplevet at få gråhaj unger en gang tidligere, og kender heller ikke til andre steder i verden, hvor det er sket i fangenskab, så det er fantastisk det lykkedes igen, siger Kristina Ydesen, der er Biolog og udviklingschef i Nordsøen Oceanarium.

010623 gråhajunge med voksen haj 2
Foto: Nordsø Oceanarium

Det er 4 år siden, den første gråhajfødsel i Oceanariet fandt sted. Der var det også Kristina Ydesen, som opdagede, at gråhajhunnen havde født. 

Det lykkedes at tælle ca. 8 unger på samme tid, men der kan sagtens være flere. De små hajer virker livskraftige og viser allerede tegn på at ville tage føde til sig. 

- Det faktum, at hajerne yngler i fangenskab hos os, er et tegn på at de trives, og at forholdene i den store tank er optimale for dem. Gråhajen kræver meget plads for at trives i fangenskab, og derfor ser man dem kun i nogle af de allerstørste akvarier i verden. Gråhajen er truet, så de små unger der svømmer lystigt rundt i det gigantiske akvarium i Hirtshals er flotte, nye ambassadører for deres art. udtaler en mindst sagt lykkelig biolog.

Da oceanariet brændte i 2003, viste undersøgelsen af en død gråhaj tegn på at den var drægtig. Derfor har Nordsøen Oceanariums personale altid vidst at det var muligt. Men indtil 2016 har der dog kun været 5 hanner i den store tank, så da der endelig kom en ny hun til, tændtes et nyt håb for unger.


Seneste nyt

fra Nordjylland