LIGE NU:

To formodede indbrudstyve anholdt

Politiet vil gerne i kontakt med indehavere af butikker i Vendsyssel, der har ekspederet kunder, der ønsker at sende pakker til Georgien.

Nordjyllands Politi har muligvis fået et gennembrud i en indbrudssag, og to anholdte mænd fremstilles senere i dag i et grundlovsforhør i Retten i Hjørring.

En civil politi-patrulje rettede i nat klokken 01.30 syd for Brønderslev henvendelse til en polsk registreret personbil, der holdt på ”rasteplads Vildmosen” på Hirtshalsmotorvejen. I bilen sad to georgiske mænd på 22 og 26 år.

Da de to mænd ikke kunne redegøre for deres ophold på stedet, fattede patruljen mistanke til mændene.

- Derfor besluttede patruljen straks at ransage køretøjet, siger lederen af Berigelsessektionen ved Nordjyllands Politi, politikommissær Mikkel Brügmann, i en pressemeddelelse.

Og det viste sig at være en fornuftig beslutning. Betjentene fandt nemlig ved ransagningen af køretøjet forskellige smykker, en playstation, airpods m.v.

Mændene blev derpå anholdt af politiet.

Sender koster ud af landet

På grundlag af den videre efterforskning har det vist sig, at nogle af effekterne kan sættes i forbindelse med et indbrud i en villa i Hjørring, der blev begået i går. Ved dette indbrud blev der stjålet en del flere effekter, som stadig ikke er fundet.

Politiet har tidligere erfaret, forklarer politikommissær Mikkel Brügmann, at udenlandske kriminelle benytter postforsendelser til at sende koster ud af landet.

- Vi hører derfor gerne fra butikker eller andre i Vendsysselområdet, som i løbet af de seneste dage har ekspederet personer, der ønskede at sende pakker til Georgien, siger Mikkel Brügmann.

Nordjyllands Politi har desuden nogle formodede tyvekoster, som de to mænd var i besiddelse af, da de blev anholdt. Det drejer sig et Tommy Hilfiger- og et Jan Magnussen-ur samt en vielsesring med inskriptionen ”Birthe”.

- Dem har vi endnu ikke kunne knytte til et gerningssted. Og vi leder efter ejerne til dem, så hvis nogen mangler disse effekter, kan man ringe til os på 114, siger Mikkel Brügmann.