Futsal i Hjørring stormer frem - spillere tror på guldet i år

Spillerne fra Hjørring Futsal er i gang med noget helt stort i år; holdet har ikke tabt en eneste kamp i år og ligger suverænt i spidsen for mellemslutspillet.

Det er fuldstændigt vanvittigt og hektisk ad helvedes til, men shit den sejr betyder meget.

Sådan lød det umiddelbart fra Mads Philip Thomsen, der scorede det afgørende mål for Hjørring Futsal, da vendelboerne på hjemmebane i Park Vendia mødte de lynhurtige spillere fra Sat Af Pigeons.

Spillerne fra Hjørring Futsal er i gang med noget helt stort i år, for holdet har ikke tabt en eneste kamp i år.

- Vi giver aldrig op, det er årsagen til, at vi vinder, forklarer Mads Philip Thomsen og tilføjer:

- Vi tager en kamp ad gange og håber på finalen og tror på, at Hjørring er med, når der skal spilles om guldet.

- Vi giver aldrig op, det er årsagen til, at vi vinder, forklarer Mads Philip Thomsen fra Hjørring Futsal. Video: Mogens Jørgensen.

Målmand William Rams, der i december fik debut som målmand på det danske landshold,  supplerer:

- Vi forsøger at bevare begge ben på jorden, men det her er megafedt, så vi tror på, at vi kan gå hele vejen - DM og europæisk spil, siger han.

Sådan så det ud søndag i Park Vendia, da Hjørring Futsal slog Sat Af Pigeons med 3-2. Hjørring ligger nu suverænt i spidsen for mellemslutspillet med 12 point. Video: Mogens Jørgensen

Sejr fem sekunder før tid

Dagens sejr blev først sikkert fem sekunder før tid af netop Mads Philip Thomsen, som  netop - sammen med tre andre spillere fra samme holdt - er blevet udtaget til det danske futsal landshold.

Men det holdt hårdt mod de lynhurtige spillere fra Sat Af Pigeons.

Hjørring Futsal fik ellers en drømmestart efter bare to minutter spil bragte Mads Philip Thomsen hjemmeholdet foran på flot opspil fra Emin Kasumovic.

Og så kunne man høre de næsten 600 tilskuere i en næsten total udsolgt Park Vendia Hal. Københavnerholdet fik udlignet til 1-1, men 11 sekunder før første halvleg sluttede fik hjemmeholdet frispark. Det hamrede Emin Kasumociv i målet til halvlegsføring 2-1.

Hjørring er i spidsen

Anden halvleg blev meget jævnbyrdig.

Sat Af Piegeons fik udlignet til 2-2, men så fulgte den dramatiske afslutning med målet fem  sekunder før tid, og hele Park Vendia hallen stod op og jublede med drengene.

Hjørring Futsal vinder 3-2.

Sejren betyder, at Hjørring Futsal har lagt sig suverænt i spidsen for mellemslutspillet med 12 point, 6 point ned til nummer to, Gentofte.

Næste hjemmekamp for Hjørring Futsal er fredag 28. januar, og det er bundholdet Lystrup, der kommer på besøg.

Sådan begyndte det

Det, som begyndte som nærmest en hyggeklub under Lundergaard IF for snart 10 år siden, er nu med raketfart på vej - måske til at sikre det første danske mesterskab i klubbens historie.

Og formanden Peter Steen, der i 2017 stiftede klubben, bliver bliver helt berørt når han skal omtale, hvordan klubben kører lige nu.

- Jeg havde slet ikke turde drømme om, at det kunne blive så stort, som det er nu, siger Peter Steen, der stiftede klubben Futsal Hjørring i 2017. Han takker for den store lokale opbakning til klubben og håber at kunne kvittere med et danmarksmesterskab. Video: Mogens Jørgensen.

- Vi er jo en stor familie og har masser af venner i klubben, siger Peter Steen med henvisning til, at der blandt publikum er trofaste gengangere.

Klubben har også formået at stable VIP på benene, idet den forholdsvis unge klub har mere end 40 sponsorere.

Tidligere verdensmester som træner

Dertil kommer, at Hjørring Futsal satser stort på trænerfronten.

Den tidligere brasilianske verdensmester i futsal, Sergio Benatti, er i dag ansat som træner - og der trænes tre gange om ugen.

Hvad er futsal?

Futsal er indendørs fodbold, men det adskiller sig på vigtige punkter fra det klassiske indendørs fodbold, som mange kender. I futsal spiller man, i modsætninger til almindelig indendørs fodbold, med en mindre bold.

Bolden vejer det samme som en normal bold, men har en blødere inderbold, hvilket gør, at bolden ikke hopper så meget og derfor er nemmere at kontrollere.

Samtidig er der ingen bander, så når bolden er ude af spil, skal der foretages et indspark ved igangsætningen. Yderlige spilles der med en målmand, der må bruge hænderne inde i straffesparksfeltet.

Futsal spilles på en bane på størrelse med en håndboldbane, ligesom målene også er de almindelige håndboldmål. En kamp består af to halvlege af 20 minutters effektiv spilletid, og hvert hold har en målmand og fire markspillere på banen af gangen.

Navnet ”Futsal” kommer af en sammentrækning af de portugisiske ord "futbol de salão" og spanske "fútbol sala/de salón", der betyder ”indendørs fodbold”.

Kilder: Wikepedia og DBU