Seneste nyt

fra Nordjylland

Grim arbejdsulykke på gård: Landmand fik revet tommelfingeren af

Opdateret 21.56 med ny status på landmanden

Det gik grueligt galt, da en landmand i Terpet ved Tårs tidligere onsdag skulle slæbe en ko med over i malkestald.

For da han skulle sætte en grime på koen, blev den forskrækket og rykkede sig i sådan en grad, at et reb skar landmandens tommelfinger af.

Det fortæller vagtchefen ved Nordjyllands politi.

- Vi får meldingen ind via 112 klokken 08.26. Det er en arbejdsulykke, hvor en landmand får fingeren revet af, da han kommer i klemme i et reb.

Til at starte med troede landmanden, at det kun var gået ud over tommelfingeren. Men da tommelfingeren blev fundet, sad der sener fra armen fast i den.

Den uheldige landmand blev hastet til Aalborg Universitetshospital med politieskorte, hvor han blev lappet en smule sammen, så han kunne klare den videre færd til Odense Universitetshospital med lægehelikopter. 

- Han ryger til Odense, fordi kirugisk afdeling på OUH er eksperter i den slags, fortæller vagtchefen.

Klokken 13 kom den yderst uheldige landmand på operationsbordet, og omkring 20.30 var operationen færdig. 

En kilde der ikke vil stå frem, men som har kendskab til ulykken vil gerne advare andre. TV2 Nord kender kildens identitet.

- Han plejer normalt at have handsker på, men det glippede i dag. De kører med høj sikkerhed på gården, så jeg vil gerne minde andre om, at de skal huske arbejdshandsken, advarer kilden.

Det er dog uvist, om tommelfingeren var blevet reddet af en handske. Rebet lavede nemlig en løkke om tommelfingeren, og på den måde blev fingeren revet af. 

Arbejdstilsynet kom også forbi gården klokken 11 onsdag formiddag.