LIGE NU:

Hjemsendte læger har fået svar: Nu er flere testet negative for corona

Indtil videre er der ikke fundet COVID-19-smittede blandt de 28 læger, sygeplejersker og portører, som mandag blev sendt hjem fra sygehusene i Hjørring og Aalborg.

Nu er de første testsvar tikket ind hos medarbejderne på Regionshospital Hjørring og Aalborg Universitetshospital.

Indtil videre er der ikke fundet COVID-19 hos de 28 læger, sygeplejersker og portører, som mandag blev sendt hjem, efter de har været i kontakt med en COVID-19 patient.

- Et mindre antal, som blev testet i går, viste sig at være negative, og de er nu tilbage på arbejde. Henover de næste 2-3 dage vil resten blive testet, så vi regner med at have svar på alle 28 henover weekenden, siger sygehusdirektør for Regionshospital Vendyssel, Henrik Larsen, til TV2 Nord.

Ifølge diretøren er der dog intet, der tyder på, at svarene vil vise sig at være positive.

- Ingen har ringet ind og sagt, at de har det skidt. Men derfor skal vi selvfølgelig tage vores forholdsregler, indtil vi har overblik over situationen, siger han.

Anspændt stemning blandt kolleger

Meldingen om, at 28 kolleger pludselig skulle hives ud af vagtplanen på anæstesi- og intensivafdelingerne på Regionshospital Hjørring og Aalborg Universitetshospital har givet genlyd på gangene.

- Stemningen er selvfølgelig anspændt, når sådan noget her sker. Der er blevet trukket hårdere veskler på afdelingerne, for det kan mærkes, når man mangler 18 kolleger. Så de tilbageværende har haft det hårdt og har skulle hjælpe hinanden igennem de her dage. Så vi håber, alle bliver frikendt for COVID-19, så de kan starte op igen, siger sygehusdirektøren.

I direktionen vil man nu se på, om man kan skærpe arbejdsgangen endnu mere for at undgå en lignende situation i fremtiden.

Sådan blev de smittet

Smitten af de 28 ansatte skete, da en COVID-19 patient på Aalborg Universitetshospital skulle flyttes til Regionshospital Nordjylland i Hjørring efter et længere forløb på intensiv.

quote Ingen har ringet ind og sagt, at de har det skidt. Men derfor skal vi selvfølgelig tage vores forholdsregler, indtil vi har overblik over situationen.

Henrik Larsen, sygehusdirektør, Regionshospital Vendyssel

Patienten var testet negativ to gange med flere dages mellemrum. Vurderingen ved overflytningen var, at patienten ikke længere var smittefarlig, og derfor var der ikke behov for at isolere patienten.

Efter ankomsten til Hjørring forværredes patientens tilstand med mistanke om en lungeinfektion, og patienten blev derfor podet. Denne test viste sig at være positiv.

Af hensyn til det øvrige personales sikkerhed, blev det personale i Hjørring og Aalborg, der har haft kontakt med patienten, derfor sendt hjem.

- Det gør vi, fordi vi ikke tager nogen chancer, sagde sygehusdirektør for Regionshospital Vendyssel, Henrik Larsen, til TV2 Nord i mandags.

Det kan ikke afvises, at positivtesten skyldes dødt virus fra tidligere coronainfektion. Personalet skal podes fire dage efter kontakt.