Seneste nyt:

Isdronningen takker af: - Nogle vil købe min guf

Efter årtier er gået med at sælge is med den populære og kendte guf, er det nu slut. Isdronningen fra Tversted skal til at finde ud af, hvad der skal ske med hende og hendes kendte guf.

Jette Bundesen har i årtier solgt is fra først Det Blå Ishus og siden Det Grå Ishus i Tversted. Hun og ishusene blev berømte både i og udenfor Nordjylland – især for isdronningens guf.

Til den kommende sommer skal hun dog finde på noget andet at lave, selvom det kan være svært.

quote Jeg har fået nogle henvendelser fra nogle, der gerne vil købe den

Jette Bundesen, tidl. forpagter, Det Grå Ishus

- Jeg har ingen anelse om det, men lige nu har jeg meldt mig ledig på jobcenteret, siger Jette Bundesen.

- Jeg må nok indrømme, at min telefon har kimet her de seneste par dage, men jeg kan ikke tage en beslutning her og nu. Jeg skal lige over, at nu er det slut.

Henvendelser på sin guf

En uenighed med Premier Is gør, at hun ikke længere er forpagter af ishuet i Tversted, og det ærgrer hende, at hun nu ikke længere skal bruge de mange arbejdstimer i sommerlandet og med kunderne.

- Jeg kan godt lide det pulserende liv – det er de samme mennesker, der kommer igen og igen og får en sludder. Det er simpelthen opløftende, siger Jette Bundesen.

Gennem årtier har turister og lokale valfartet til hendes ishus, og det er ikke kun for isens skyld.

Isdronningens guf, som følger med på toppen af isen, er nemlig noget helt særlig. En hemmelig opskrift, som hun har arvet af sin mor.

- Jeg har stadigvæk opskriften, og det bliver jeg ved med at have, men hvad der sker med den, det ved jeg ikke, siger Jette Bundesen.

- Jeg har fået nogle henvendelser fra nogle, der gerne vil købe den, men det er ikke bare sådan lige til.

Isdronning i fremtiden?

For nu forbliver guf-opskriften en hemmelighed, der bliver godt bevaret af isdronningen fra Tversted, men måsker er hun slet ikke færdig med at lave is.

- Bliver det noget med is i fremtiden?

- Det kunne man godt forestille sig, at det gjorde.

Se TV2 Nords længere reportage om Jette Bundesen – Isdronningen fra Tversted: