Jesper Sørensen fylder 25 år - bliver fejret med kanel

Jesper Sørensen - en af verdens ældste med sygdommen progeria - fylder i dag 25 år.

Jesper Sørensen, der siden han var 11 år gammel i 2008, har været kendt landet over for sit livsmod og gode humør som 'drengen i den gamle krop' fylder søndag 25 år.

Dermed trodser han (igen) sygdommen progeria, som han blev diagnosticeret med som fireårig - og som han lever med som den eneste i Danmark.

Sygdommen progeria gør, at Jespers krop ældes otte gange hurtigere end andre menneskers og Jesper har derfor stort set altid været "gammel" rent fysisk - men bestemt ikke af sind.

Bliver fejret med kanel

Billed Bladet talte i starten af oktober med Jesper Sørensen, som til bladet fortalte, hvordan han skulle fejre sit kvarte århundrede på denne jord - og ligesom Jesper selv, er der tale om en meget nordjysk fejring. En fejring til kanel.

- Jeg frygter det faktisk lidt. Jeg ved, nogle af dem, jeg ser, kan finde på hvad som helst af sindssyge idéer. Om det bliver en løvblæser eller en maskine med en stor skovl, der kan rumme mange liter kanel … de kan finde på hvad som helst, og jeg frygter det lidt, fortalte Jesper Sørensen til Billed Bladet.

I programmet 'Jespers nye liv' følger man Jesper Sørensen efter han er stoppet med at tage sin livsforlængende medicin. Han er til gengæld flyttet hjemmefra - og har fået kørekort.
I programmet 'Jespers nye liv' følger man Jesper Sørensen efter han er stoppet med at tage sin livsforlængende medicin. Han er til gengæld flyttet hjemmefra - og har fået kørekort.
Foto: TV 2

Tager ikke mere medicin

Progeria er en ekstremt sjælden sygdom - og Jesper er den eneste i Danmark, der lider af den accelererede aldring som den fører med sig.

Gennem stort set hele sit liv har Jesper fået behandling mod sygdommen. Den kan ikke kureres, men det har været muligt at bremse den - og blandt andet på grund af medicinen er Jesper blandt de ældste i verden, der lever med progeria.

Siden 2018 - kort før Jesper Sørensen fyldte 21 år - har han dog ikke taget sin medicin.

Det fortalte han i forbindelse med programmet 'Jespers nye liv' som TV2 Nord producerede for TV 2 i 2021. 

Her fortalte han om, hvordan et invaliderende uheld hvor han brækkede hoften og måtte igennem mere end et års genoptræning sammen med de bivirkninger - kvalme, opkast, manglende energi og meget mere, hæmmede ham fra at leve det liv, han gerne ville.

- Det var en kæmpe befrielse, at jeg ikke at skulle tænke på det. Det var som om, at jeg blev trukket op af det sorte hul, fotalte han til TV 2.

Opvasker i 'Riget'

Sidst Danmark fik et indblik i Jesper Sørensens liv var i starten af 2021 - men lige nu kan man opleve ham i en helt ny rolle - som opvaskeren Lillemand i Lars von Triers 'Riget Exodus', der fik premiere i starten af denne måned.

Til alle der gerne vil se mere til Jesper selv, er der dog gode nyheder. TV2 Nord er lige nu ved at producere næste program i rækken til TV 2.

Indtil det kommer, kan du se de fem programmer om 'Drengen i den gamle krop' og programmet 'Jespers nye liv' på TV 2 Play.

Nordjyske Jesper Sørensen fra dokumentaren 'Jesper - drengen i den gamle krop' er med i Lars Von triers nye film "Riget Exodus". I dag var han med til premieren på filmen.Seneste nyt

fra Nordjylland