Johannes gør klar til nyt madeventyr: Åbnede sin første restaurant som 24-årig
Foto: Phillip Holm Johansen/TV2 Nord
Han har gjort sig flere år i København, inden turen gik til Nordjylland. Nu slår Johannes Vestergaard snart dørene op til et madeventyr i Lønstrup.
- Jeg synes jo, det er et ret unikt sted her i Vendsyssel i forhold til råvarer. Og her får vi det jo fuldstændig frisk.
Sådan siger Johannes Vestergaard, som snart slår dørene op til et nyt gastronomisk spisested i Lønstrup.
Med i bagagen har han også en hel del erfaring på trods af, at han kun er 33 år.
Han har tidligere ejet og drevet to spisesteder i Kødbyen i København, hvor den første blev åbnet som 24-årig. Men han, konen og deres søn flyttede til Nordjylland, da han fik arbejde på Kornets Hus syd for Hjørring.
- Vi bor selv oppe ved Sønderlev et par kilometer herfra. Og er blevet mega glade for det her lokalsamfund og det sammenhold, der er i sådan et sted. Det er også noget, jeg mærker nu, når vi åbner butik, fortæller Johannes Vestergaard og fortsætter:
- Der er kæmpe opbakning lokalt til det. Folk kommer ned og spørger, om de skal hjælpe. Det er virkelig fint at mærke. Og det kan man sige - det er anderledes end i København.
Giver et kick
Han har været glad for sine år i København, men at komme til Nordjylland er han godt tilfreds med.
- Jeg tror, vi var klar til at komme lidt på landet, fortæller han, mens han tilføjer, at råvarerne netop er friske i Vendsyssel, og fortsætter:
- Man kan sige, i København, der har det jo stort set altid et par dage på bagen. Det bliver altså sådan et madmarked her, hvor man kan møde alle de nordjyske råvarer.
Her er det eksempelvis fjordskrubber, som der lige nu er sæson for.
Johannes Vestergaard var før leder ved Kornets Hus, men det kriblede i fingrene for at starte noget nyt op.
- Jeg har nok bare altid godt kunne lide det der kick, det giver. I København, det var jo bare 14 timer om dagen og fuld drøn på hele ugen. Men det her er faktisk tænkt til at kunne have åbent i udgangspunkt i dagtimerne. Og aftenerne, det bliver mere nogle arrangementer, fortæller han.
Du kan se hele indslaget med Johannes Vestergaard herunder: