Kærestepar udsat for stalking-helvede i månedsvis - nu er eksen dømt

En 47-årig mand er dømt for at have forfulgt og overvåget sin forhenværende samlever og hendes nye kæreste.

Et kærestepar fra Vendsyssel blev i begyndelsen af året stalket og truet af kvindens 47-årige tidligere samlever - onsdag blev han dømt og fik et års ubetinget fængsel.

Årsagen til fængslingen skyldes, at manden har forfulgt og overvåget sin forhenværende samlever og hendes nye kæreste, og i flere tilfælde har han også begået hærværk på biler med tilknytning til de to.

I en lille landsby i Vendsyssel har retten fundet manden skyldig i at have knust ruder og malet ord som ”Svin” og ”Dø” på biler.

Det gik blandt andet ud over flere varebiler natten mellem 4. og 5. april i år. Omkring 12. til 13. april var den 47-årige på spil igen. Denne gang med sedler, der blev sat under vinduesviskerne på to biler, som ofrene i sagen havde rådighed over.

På sedlerne stod der ifølge anklageskriftet blandt andet: "DUMME SVIN", "VI SMADRE JER ALLES LIV DØ" og "NÅR I MINST VENTER DET TILDØDE HÆVN".

Frifundet i ét forhold

Den 47-årige er også dømt for i april at have hældt ætsende væske på to varebiler, ligesom han stak ild til en varebil igen natten til 26. april. Samme nat har manden ridset ”DØ” på siden af en personbil.

I alt var manden tiltalt for 14 forhold og blev dømt i dem alle undtagen ét. Han var således tiltalt men nu frifundet for 20. marts i år at have sat ild til en bil, der holdt parkeret i den lille landsby i Vendsyssel, hvor det meste af dramaet har udspillet sig.

Anklager ved Nordjyllands Politi Katja Gram, der har ført sagen, lagde derfor oprindeligt op til en dom på halvanden års fængsel. Men eftersom de brandtekniske undersøgelser ikke kunne konkludere, om branden på personbilen var påsat eller ej, blev det til i stedet til et års fængsel.

- Jeg er tilfreds med dommens resultat, men jeg så ham gerne dømt i alle forholdene. Jeg havde lagt op til halvanden års fængsel på baggrund af alle 14 forhold, men i lyset af frifindelsen for det ene brandforhold, er jeg tilfreds, siger hun.

Brugte ætsende væsker

Udover hærværk og dødstrusler er manden dømt for systematisk stalking i perioden 25. februar til 26. april. Her har retten fundet, at han blandt andet har kontaktet kvinden mange gange, selv om hun ikke ønskede nogen som helst form for kontakt.

Manden har også overvåget og taget billeder af og omkring kvindens hjem i den lille landsby, hvor det hele har udspillet sig.

Den 47-årige, som har været varetægtsfængslet forud for, samt under retssagen, er fortsat fængslet, efter dommen faldt onsdag ved Retten i Hjørring.  

Her bad den 47-årige sig betænkningstid på, hvordan han forholder sig til dommen.


Seneste nyt

fra Nordjylland