LIGE NU:

Kraftig brand i hal ved Vrå: - Hold døre og vinduer lukkede

Folk der bor i området ved Smidstrupvej 461 ved Vrå skal holde holde vinduer og døre lukkede, opfordrer Nordjyllands Politi.

OPDATERET: Klokken 22:08 oplyser brandvæsenet, at man er i gang med at slæbe det brændende flis ud, og at branden vil være slukket om et par timer.

- På nuværende tidspunkt har vi branden under kontrol. Der er en dynge af flis derinde, som vi nok lader brænde ud. Men vi har reddet nogle palletanke ud med væske samt et badehus, der normalt står på Blokhus Strand. Dog er bygningen ikke til at redde, siger indsatsleder på stedet, Bo Isaksen.

Farlig røg

15:11 modtog Nordjyllands Beredskab en melding om bygningsbrand på en gård i Hjørring-området. Det drejer sig om en brand i en lade på Smidstrupvej 461 ved Vrå.

- Der udvikles kraftig sort røg, som blæser i nordlig retning. Bor man i den retning fra brandstedet, så hold vinduer og døre lukket. Undgå at indånde røgen, advarer Nordjyllands Politi.

Beredskabet melder om, at der er tale om en hal, der er overtændt. Inde i hallen står der nogle tanke med jernclorid, som der køles på. Der er tilkaldt ekstra tankvogn og sprøjte.

- Branden udvikler kraftig sort røg, som ikke er godt at indånde, men der der ikke fare for mennesker eller dyr. Derudover har vi fået tankene med den giftige væske ud, så de udgør ikke mere nogen fare, siger vagtchef Poul Fastergaard.

Branden er fortsat i gang og slukningen kan risikere at trække ud, da laden blandt andet er fyldt med halm, oplyser politiet. Hvordan branden er opstået er endnu uvist.