Per Arnoldi gjorde i dag sin udstilling klar på Børglum Kloster. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Der er værker fra det meste af Per Arnoldis karriere på udstillingen på Børglum Kloster. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Per Arnoldi er optimistisk omkring sin udstilling. Foto: Hans-Christian Lauritzen

1 af 3

Kunstner klar på kloster

Per Arnoldi har gjort udstilling færdig på Børglum Kloster, selv om ingen ved, hvornår den kan åbne.

Kunster Per Arnoldi kunne ikke vente længere. Hans udstilling på Børglum Kloster er udskudt på ubestemt tid på grund af coronakrisen. I dag gjorde kunstneren klar til fernisering engang i fremtiden.

- Nu har vi varmet op til den her udstilling så længe, og jeg kan ikke bare gå videre i atelieret og lade som ingenting. Jeg skulle lige have lagt det her æg, smiler Per Arnoldi, mens han bliver interviewet af TV2 Nord på Børglum Kloster.

Der skulle have været fernisering på Per Arnoldis udstilling 4. april, men på det tidspunkt havde Børglum Kloster allerede lukket ned på grund af udbruddet af covid-19. I dag blev værker af den 79-årige kunstner sat op, så de er helt klar, når Børglum Kloster igen må åbne.

- Det er også et værktøj for mig selv til at komme videre, påpeger Per Arnoldi.

Ingen ved endnu, hvornår der igen bliver grønt lys til at åbne eksempelvis museer og udstillinger.

02:03

Udstillingen er sat op, selv om ingen kender ferniseringsdato.

Luk video

På Børglum Kloster satser de på, at det bliver snart. Derfor lod de Per Arnoldi sætte udstillingen op.

- Det er for at være parat, når vi forhåbentlig kan åbne igen, så er udstillingen jo klar, så skal vi ikke bruge tid på at lave det, forklarer Anne Rottbøll fra Børglum Kloster.

Både kunstner og arrangør satser på, at udstillingen med Per Arnoldis værker kan tiltrække folk, når først de igen får lov at slå dørene op.

- Jeg tror, der vil komme kunder. Jeg tror de fleste trænger til, at der skal ske noget, siger Anne Rottbøll til TV2 Nord, inden hun bliver suppleret af Per Arnoldi.

- Og så er vi klar, når der endelig bliver åbnet op, og ellers også er det noget så eksotisk, som en hemmelig udstilling. Det er da meget skægt, eller også er det meget tragisk. Ved du hvad? Vi ved jo ikke, hvad der sker. Hvor fanden skulle vi vide det fra?, siger Per Arnoldi.

Når Børglum Kloster åbner igen, er det meningen, at Per Arnoldis udstilling skal løbe til engang i oktober.