LIGE NU:

Lige inden deadline: Vendsyssel FF henter to offensive esser

Mandag 23:59 smækkede transfervinduet i. Inden da nåede Vendsyssel FF at forstærke sig med to offensive udenlandske spillere. Onsdag kan de få debut i Sydbank Pokalen, når Vendsyssel FF møder Aarhus Fremad.

Fodboldens transfervindue er notorisk set kendt for at være utroligt hektisk, og de sidste handler kommer ofte først i hus, få minutter før transfervinduet lukker i.

Inden lukketid lykkedes det Vendsyssel FF at erhverve sig to nye spillere. Den ene af disse er 24-årige Grégory Berthier, og ham formåede den nordjyske 1. divisionsklub at hente på en fri transfer. Kontrakten lyder på to år, og kantspilleren er fundet via Core Sports Capitals netværk og rekrutteringshold. Core Sports Capital er schweizisk fodboldselskab, der tilbage i august købte aktiemajoriteten i Vendsyssel FF.

Den anden tilføjelse til truppen er 20-årige Muhammed-Cham Saračević, der er lejet i søsterklubben Clermont Foot 63. Udover Clermont Foot 63, der til dagligt spiller i den næstbedste franske række, ejer Core Sports Capitals også den østrigske klub SC Austria Lustenau.

Vendsyssels FF's hentede Muhammed-Cham Saračević på en lejeaftale.Pressefoto: Vendsyssel FF
Vendsyssels FF's hentede Muhammed-Cham Saračević på en lejeaftale.Pressefoto: Vendsyssel FF

Vendsyssel FF’s træner Lasse Stensgaard sætter her nogle ord på de to nye spillere.

- Grégory er en kreativ spiller, der kan sætte chancer op og selv skabe dem. Han har ydermere gode færdigheder i en-mod-en-spillet og i det relationelle. Desuden har han en fin fart i omstillingsspillet. Grégory er en spiller, der er mere offensiv balanceret end defensivt, men som godt kan finde ud af at arbejde begge veje, siger han. 

- For Muhammeds vedkommende, så er han godt skolet i Wolfsburgs ungdomsafdeling, og han kommer med erfaring fra Bundesligaen i Østrig, hvor han har optrådt for Admira Wacker. Muhammed er en gennembrudsstærk spiller, der kan dække flere positioner på den sidste tredjedel af banen, samtidig med han har fin fart i stængerne, siger Stensgaard.  

To spillere med imponerende CV

Franske Grégory Berthier har solid erfaring fra den næstbedste række i Frankrig, Ligue 2. Her har han spillet 96 kampe med syv mål og otte assists til følge. Han har repræsenteret klubberne AJ Auxerre, Stade Reims og Red Star FC.

Østrigske Muhammed-Cham Saračević kan ligesom Grégory Berthier spille på begge kanter. Han har fået sin fodboldopdragelse i tyske VfL Wolfsburg. Senest har han optrådt for FC Admira Wacker Mödling i den bedste østrigske række, Bundesligaen. Herfra blev han købt af Clermont Foot 63, som nu lejer ham videre til Vendsyssel FF. Han har spillet 18 kampe i den østrigske Bundesliga. 

Muhammed-Cham Saračević er ikke den eneste offensive spiller som Vendsyssel FF har landet på en lejeaftale. Klubben har også lejet den 198 centimeter høje canadier Easton Ongaro. Den målfarlige angriber kommer til fra FC Edmonton, der til dagligt huserer i den bedste canadiske fodboldrække. Angriberens lejekontrakt løber frem til udgangen af året, men Vendsyssel FF har sikret sig en købsoption, således samarbejdet potentielt kan fortsætte.

Alle tre spillere kan potentielt få debut i onsdagens Sydbank Pokalkamp. Her tørner Vendsyssel FF og Aarhus Fremad sammen klokken 16.