Mens familiemedlemmer dør i Gaza, føler Imad sig magtesløs i Nordjylland
Foto: Ib William Christensen / TV2 Nord
Imad Abu-Almeiza kom til Danmark for 23 år siden.
Imad Abu-Almeiza har svært ved at komme i kontakt med sin familie.
I Hjørring kører Imad Abu-Almeiza og familiens tv nærmest i døgndrift. De forsøger nemlig at holde sig opdateret på, hvad er sker i Israel-Palæstina-konflikten.
Og det gør de på ingen måde uden grund.
Selv har 29-årige Imad Abu-Almeiza palæstinensiske rødder. Han kom til Danmark for 23 år siden, men har stadigvæk både bedsteforældre, onkler, tanter, fætre og kusiner, som bor i Gazastriben.
Han har haft svært ved at komme i kontakt med familien den seneste tid på grund af det ustabile internet og den manglende strømforsyning i Gazastriben.
Derudover har han sågar fået meldinger om, at familiemedlemmer er afgået ved døden efter missilangreb fra Israel mod Jabaliya, som er beliggende i det nordlige Gaza.
- Vi føler os magtesløse, og vi føler, at vi ikke er i stand til at gøre noget. Hele verden er ligesom gået lidt i stå. Det er meget ubehageligt, og vi sidder med den her uvidenhed hele tiden, fortæller han.
Sparsom kontakt
På tv-skærmen i stuen frygter familien for, at de kan komme til at se nogle af deres egne familiemedlemmer.
Imad Abu-Almeiza håber hele tiden på at få livstegn fra sine nærmeste.
- De er jo meget innovative, og de er begyndt at bruge batterier fra biler og alt form for strøm, de kan komme i nærheden af for at lade deres telefoner op, så de kan give os en form for tryghed og bekræfte, at de er i live, siger han.
Lige nu er der ifølge TV 2 meldinger om, at en landoffensiv fra israelsk side er på vej.
Den israelske by Sderot, der ligger mindre end en kilometer fra den nordlige del af Gazastriben, er med et fingerknips blevet forvandlet til en spøgelsesby.
80 procent af indbyggerne er blevet evakueret. I stedet er det nu kun soldater og tanks, der fylder gadebilledet.
Dermed kan det tyde på, at militæret er kørt i stilling til dén landoffensiv i Gaza, der tidligere har været varslet.
- Det er bekymrende, fordi det er deroppe min familie befinder sig. De er ikke meget for at tage fra nord til syd, fordi der er heller ikke nogen garantier for, at syd er sikret imod angreb. Som de selv beskriver det, så er det også en form for psykologisk terror, at de skal leve i den her frygt, siger Imad Abu-Almeiza.
Begræder situation
Søndag udstedte det israelske militær et kort vindue for folk til at flygte sydpå. Imad Abu-Almeizas forhåbning er, at folk snart ikke længere skal flygte.
- Mit ønske er, at der kommer en våbenhvile, og at jeg får så mange som muligt at se i live fra min familie, siger han, inden han gør det klart, at han begræder, at så mange mennesker er ofre for et større politisk magtspil.
Siden forrige weekend er tusindvis af raketter blevet affyret mod Israel i Gaza-området. Det fik med ét verdens bevågenhed.
Siden har Israel svaret tilbage ved at sende raketter mod hovedbyen Gaza, hvor tusindvis mennesker har forladt deres hjem som følge af israelske bombardementer.
Området har været centrum for den blodige Israel-Palæstina-konflikt i årtier, og de seneste angreb har Hamas, den muslimske terrororganisation, påtaget sig ansvaret for.
Angrebene har dræbt hundredvis af civile.