Nordjysk kirke udsat for hærværk flere gange - en mand er anholdt

Hærværket i kirken og på kirkegården omfatter blandt andet slag af hammer på gravsten, stenkast og gravning ved gravsteder.

Alle er normalt velkomne i Guds hus, men fremover aflåses kirken i Vrå nu, da man har været udsat for hærværk af flere omgange og et enkelt tyveri.

Kirken oplyste selv på Facebook torsdag aften, at man var nødsaget til at låse kirken.

- Normalt er Vrå Kirke åben for besøgende i dagtimerne, men grundet den seneste tids omfattende hærværk både inde i kirken og på kirkegården, ser vi os nødsaget til at aflåse kirken, lyder det.

En anholdt

Dog endte den formodede gerningsmand med at blive anholdt torsdag eftermiddag klokken 16.40 ved selve kirken.

Det bekræfter politikommissær ved sagscenter Hjørring, Lars Jensen overfor TV2 Nord. 

- Han er sigtet og løsladt igen, bekræfter han. 

Første gang kirken blev ramt af hærværk var helt tilbage til den 25. februar. Derudover har der været yderligere to tilfælde samt et tilfælde af tyveri. 

Hærværket i kirken og på kirkegården omfatter blandt andet slag af hammer på gravsten, stenkast og gravning ved gravsteder.

Derudover er der flere varer fra den lokale brugs, som det fremgår af billederne, der var lagt udenfor kirken sammen med stjålne alterlys inde fra kirken. 

Flere af de stjålne ting er ikke ødelagt, men smidt tilfældigt udenfor kirken og på kirkegården.

- Det er selvfølgelig rigtig træls, men nu er det forhåbentligt et overstået kapitel, fortæller Inger-Lisbeth Munch Gårdbo, der er formand for Vrå Sogn menighedsråd.  

Gerningsmanden er sigtet for tyveri, hærværk og krænkelse af gravfreden. 


Seneste nyt

fra Nordjylland