LIGE NU:

Nordjysk kommune slår mørkerekord: Kun seks minutters sol på 10 dage

De fleste af os har nok kunne fornemme det. Det er meget lidt, vi har set til solen her i december måned. Faktisk har vi nu sat en decideret mørkerekord. Vi har nemlig kun haft seks syv minutters sol om dagen her i december

Det er den mørkeste tid i mindst 10 år. Men ét sted i Danmark er det endda endnu mørkere. I Hjørring har man kun haft seks minutters sol samlet set for hele december. Det gør byen til den mørkeste i Danmark, og det er noget, de klart kan mærke i Hjørring.

Det mangler rigtig meget, men heldigvis skal vi til at gå den anden vej. En uge mere, så går det den rigtige vej, siger Birgit Nielsen, som var en af de mennesker TV2 Nord mødte på gaden i Hjørring. 

Et gråt tæppe

TV2 Vejrets meterolog Andres Nyholm fortæller, at det er helt ekstraordinært, at vi ikke har set solen i 12 dage. Der er desværre heller ikke udsigt til at se solen i de kommende 5 dage. Det skyldes en helt særlig type sky, der blokerer for solen.

- Det er en grå dyne der ligger der. Det hedder en stratus-sky og den ligger et par 100 meter oppe, så det er desværre en skytype som blokerer meget for sollyset. Der er mange, der siger, at de nærmest ikke ser solen i løbet af dagen. Nogle dage kan det virke som om solen slet ikke står op, siger Andreas Nyholm, vært på TV 2 Vejret.