Ny butikskæde slår dørene op i Nordjylland

Salling Group har på baggrund af inflationen startet butikskæden Basalt. Nu kommer den til Nordjylland.

'Billig, billigere, Basalt'.

Sådan lyder sloganet fra den nye discountkæde, der netop har ramt Danmark. De første tre butikker åbner i Kastrup, Helsingør og Aarhus, og herefter er det blandt andre Nordjyllands tur. 

Ifølge Nordjyske bliver det Hjørring, der kan bryste sig af at få en ny discountbutik til byen. Torsdag den 10. november åbner Basalt nemlig dørene for nordjyderne på Bispensgade i Hjørring, hvor der i dag ligger en Netto. 

- Ligesom alle andre håber vi, at forbrugerpriserne vil falde, men med Basalt giver vi her og nu danskerne et meget konkret våben mod inflationen, siger administrerende direktør i Salling Group, Per Bank.

Billigere end discount

Basalt skal sikre lave priser på de mest købte dagligvarer, og derfor skærer den nye dagligvarekæde i gennemsnit 15 procent af priserne. 

For at kunne holde priserne lave har Basalt fjernet en række omkostninger. 

Sortimentet er smallerere end i discountbutikkerne, varerne vil så vidt muligt stå på paller i butikken, og så er køle- og frostvarerne helt droppet. På den måde kan de nye butikker fjerne op mod halvdelen af omkostningerne til energi.

- Vi sparer på drift, logistik og energi, og sender med Basalt besparelsen videre til kunderne. Ved at sænke vores faste omkostninger markant kan vi tilbyde danskerne markedets bedste priser på de allermest basale dagligvarer, siger Per Bank.

De nordjyske kunder kan forvente en butik med almindelige basisvarer som for eksempel pasta, havregryn, toiletpapir og brød, men de må altså undvære køle- og frostvarer.

Salling Group forventer på landsplan i alt at åbne 10 Basalt-butikker inden jul. 


Seneste nyt

fra Nordjylland