Seneste nyt:

Ny onlineskole: Alexander fra Hjørring får undervisningen hjemme

Da hovedparten af landets folkeskoleelever modtog digital undervisning i coronatiden, blev ideen til en ny onlineskole født i St. Restrup ved Aalborg.

De fleste børn i Danmark har stiftet bekendtskab med onlineundervisning her i coronatiden, og det er efterhånden også udfaset på de fleste skoler.

Men for enkelte børn er onlineundervisningen fortsat, fordi deres forældre har meldt dem ind i en onlineskole. Det er ni-årige Alexander Tabken fra Hjørring.

- Jeg synes, at det er rart. Jeg er i skole i to timer med en pause på et kvarter. Bagefter sender de lektier til os. Det er valgfrit, om vi vil lave dem, men jeg laver alle lektierne, siger Alexander Tabken.

Alexander sidder fordybet i skolearbejdet.
Alexander sidder fordybet i skolearbejdet.
Foto: Emma Fjordbak / TV2 Nord

Han er tilmeldt onlineskolen "Skolen Fri", der startede op efter sommerferien. Idémanden bag er Klaus Nørgaard Frederiksen, der bor i St. Restrup mellem Nibe og Aalborg.

- Jeg er lærer og har altid beskæftiget mig med børn, der har været udsatte i forhold til skolesystemet. Og i forbindelse med corona kunne jeg se, at der var en mulighed for at sætte det her i gang. Og det har jeg så gjort, siger Klaus Nørgaard Frederiksen.

Søgte alternativer

"Skolen Fri" er ikke den eneste af sin slags i landet, men der findes under en håndfuld. Alexander Tabkens forældre valgte en onlineskole, fordi deres dreng havde nogle konflikter i folkeskolen, som ikke blev løst.

- Så jeg har søgt efter nogle alternativer. Det har været svært at finde ud af, men da jeg så "Skolen Fri", kunne jeg se, at de tilbød noget af det, vi har ønsket os: Korte undervisningsperioder, og at de ældre elever starter undervisningen senere end de yngste, siger Christiane Tabken og konkluderer:

- Jeg kan mærke, at der er kommet mere ro på min søn.

- Ikke tid til mig

Tilbage i børneværelset sidder Alexander Tabken fortsat og modtager sin matematikundervisning, der foregår med lektioner af 30 minutters varighed. 

- I folkeskolen er der mange flere timer. Her kan jeg hygge med mor og lege med hundene. Det har jeg ikke tid til, hvis jeg skal gå i skole, for så kommer jeg først hjem sent, skal spise, gå til fritidsaktiviteter, lave lektier og så i seng. Så har jeg ikke tid til mig, siger Alexander Tabken.

Se hele liven fra vores besøg på onlineskolen herunder: