LIGE NU:

Ny udvikling i sag om plejehjem: Ankestyrelsen har underkendt Hjørring Kommune

Beboerne på Havbakken har fået medhold i, at kommunen ikke må erstatte fast personale med hjemmehjælp.

Det var ikke lovligt, da Hjørring Kommune besluttede at erstatte det faste personale på plejehjemmet Havbakken i Tornby med hjemmehjælp. Det har Ankestyrelsen nu givet beboerne medhold i

Det betyder, at Hjørring Kommune nu er blevet pålagt at genoptage den oprindelige hjælp på plejehjemmet. Det fremgår af afgørelsen af 22. januar 2020, som nu er sendt til de beboere, der har klaget.

Ankestyrelsen skriver i afgørelsen til beboerne:

 

Det er Ældre Sagen der har rejst sagen i Ankestyrelsen på beboernes vegne. Og det glæder direktør Bjarne Hastrup at beboerne nu har Ankestyrelsen ord for, at kommunen ikke har handlet korrekt:

- Det glæder mig, at beboerne og deres pårørende har fået medhold i denne sag. Det har været et trist forløb, som har haft helt uacceptable konsekvenser for beboerne, der burde kunne have tillid til deres kommune. Hjørring Kommune har fastholdt, at de har handlet inden for lovens rammer. Ældre Sagen har været uenig i dette, og besluttede derfor at gå ind i sagen. Efter Ældre Sagens opfattelse burde kommunen have vidst, at deres beslutning var i strid med loven. Og de burde have taget det fornødne hensyn til stærkt svækkede, ældre borgere, og ikke bare flytte rundt med dem efter forgodtbefindende.

Han forventer nu at kommunen hurtigst muligt vil rette op på forholdene på Havbakken igen.

- Det er helt afgørende for Ældre Sagen, at kommunerne overholder lovgivninger og at de respekterer de rettigheder, beboerne har ifølge deres lejekontrakter.

Ældre Sagen vil nu tage kontakt til både Hjørring Kommune og KL for at følge sagen helt til dørs.