Overvågning: Derfor sættes kameraer op

Overvågning i Hjørring og Hobro kan være med til at opklare kriminalitet, men vicepolitiinspektør håber også, at det vil få folk til at tænke sig om en ekstra gang.

Jernbanegade i Hjørring er nu blevet en af de videozoner, som Nordjyllands Politi har oprettet. Og der er en god grund til, at det er netop her, overvågningskameraerne er sat op.

- Vi har lavet en analyse på, hvor politiet bedst kan få brug for kameraerne, og det er i området lige her omkring. Så her opretter vi en videozone med otte kameraer som vi kan bruge både tryghedsmæssigt og efterforskningsmæssigt, siger John Lamp Henriksen, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi.  

Det er tre gader i Hjørrings bymidte, der bliver videoovervåget fremover.

Der er i forvejen videozoner i blandt andet Jomfru Ane Gade i Aalborg, og der har man gode erfaringer fra. Ifølge John Lamp Henriksen opklares mange sager med hjælp fra videoovervågningen.

- Det har vi også store forventninger til vil ske her i Hjørring, siger han og tilføjer:

- Jeg synes, det vil være helt fantastisk, hvis vi kan undgå en situation med baggrund i at folk de tænker sig lidt om, fordi de ved, der er en stor risiko for at blive opdaget med det, de har gang i. 

Både kameraerne i Hobro og Hjørring er sat op steder, hvor politiets analyse har vist, at det vil give mening. Politiet arbejder nu på at få de sidste kameraer sat op og få skilte op i gaderne, så borgere ved, at de bliver overvåget. 


Seneste nyt

fra Nordjylland