Foto: Kim Haugaard / Ritzau Scanpix

Politiet efterlyser gerningsmand til vold i Hjørring

To unge mænd fik tæv, da de bad en gruppe stoppe med at drille et pindsvin.

Lørdag aften fik to yngre mænd tæsk, da de ved midnatstid mødte en lille flok i en park i det centrale Hjørring. 

Hændelsen skete lørdag  27. juni 2020 klokken 23.45 i Christiansgave Park i Hjørrin, hvor to yngre mænd blev overfaldet af en ukendt yngre mand.

Politiet har brug for offentlighedens hjælp til at fastlægge identiteten på den formodede gerningsmand. Også vidner til episoden efterlyses af politiet.

Drillede et pindsvin

Forud for voldshandlingen var gået en episode, hvor to kammerater – de to yngre mænd – gik og snakkede sammen i den østlige del af Christiangave Park, ud mod Korsgade. Her mødte de tre drenge og en pige, der tilsyneladende var i færd med at drille et pindsvin.

De to kammerater opfordrede gruppen på de fire personer til at stoppe med drilleriet af dyret. Dét udviklede sig til en uoverensstemmelse og en efterfølgende diskussion.

- Uenigheden betød, at en yngre mand fra gruppen på fire personer tildelte de to kammerater slag i ansigtet med både knytnæve og med en flaske, siger lederen af politiets efterforskning i sagen, politikommissær ved Nordjyllands Politi, Michael Karstenskov, der tilføjer, at den ene af de forurettede fik knust tre af sine tænder af slagene.

- Vi ser med stor alvor på denne sag, og vi efterforsker den som grov vold. Derfor vil vi gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger, som kan bidrage til sagens opklaring. Vi hører også gerne fra den formodede gerningsmand selv, understreger politikommissæren.

Beskrivelser

Den formodede gerningsmand beskrives som:

A. mand, anden etnisk herkomst end dansk, 16-17 år, 175-180 cm høj, mørkt hår, kraftig af bygning, iført blå jakke, bar sort kasket

 

De øvrige i gruppen signaliseres som:

B. Mand, dansk af udseende, høj, lyst hår, iført sort jakke, bar sort kasket

C. Mand, ingen yderligere beskrivelse

D. Kvinde, udenlandsk af udseende muligvis asiatisk udseende, alderssvarende til de øvrige efterlyste, kraftig af bygning, meget lille, sort hår, iført sort trøje

Mens episoden udspillede sig, kom yderligere fire personer til, men disse forholdt sig dog i baggrunden.

- Dem vil vi også gerne i kontakt med. Deres udsagn kan være nødvendige for sagens fulde belysning, understreger Michael Karstenskov.

Nordjyllands Politi sidder klar ved telefonerne. Så ring straks 114, hvis du har oplysninger i sagen.