LIGE NU:

Ramt af coronakrise: Fortuna mangler mange penge

Der er tomme lokaler nok i Fortuna Hjørring klubhus i Hjørring. Klubben har måtte afskedige fem ud af foreningens seks medarbejdere. Alt sammen på grund af corona.

- Den helt store årsag for os det er, at der ikke har været Dana Cup i år, som normalt er vores største samarbejdspartner. Og derfor har vi manglet en hel del penge i kassen, siger Birgit Christensen, formand for Fortuna Hjørring.

Fortuna Hjørring er ikke den eneste klub der har problemer. Derfor lavede Folketinget en hjælpepakke som alene gav Nordjylland 8,5 million kroner i hjælp til foreningerne. Det er DGI der har foretaget fordelingen af pengene, og her er de udmærket klar over at støtten ikke rækker.

- Det er ikke nok. Det er klart når man søger om næsten 50 millioner kroner bare fra Nordjylland. Men det hjælper. Og det hjælper også på den politiske dagsorden, at det viser at der er et stort behov hos foreningerne, siger Birgitte Nielsen, direktør DGI Nordjylland.

Fortuna Hjørring fik 300.000 kroner og er dermed nordjysk topscore i støtte.

- Det er langt fra nok til at lukke vores hul. Det er selvfølgelig en rigtig fin hjælp, men vi kunne selvfølgelig godt have ønsket os noget mere, siger Birgit Christensen, formand for Fortuna Hjørring.

De nordjyske foreninger har fået 8,5 million i statslig støtte, efter de tab de har haft på grund af Corona, men det beløb er slet ikke nok. Foreningerne havde søgt om næsten 50 millioner kroner tilsammen, eller mere end der samlet set var afsat i hjælpepakken til foreninger i hele landet.

Selv om støtten ikke er nok, så tror Fortuna Hjørring stadig på fremtiden.

TV2 Nords Mogens Jørgensen er med direkte fra lokalopgøret mellem Fortuna Hjørring og AaB:

Fortuna Hjørring møder onsdag aften AaB i kamp i kvindeligaen. Det er et lokalopgør mod det nyoprykkede hold fra AaB.

- Vi skal nok komme igennem det her. Men forhåbentlig bliver der DanaCup til næste år i en eller anden udstrækning.

Og hvis ikke der bliver DanaCup til næste år?

- Det tør jeg slet ikke tænke på, slutter Birgit Christensen, formand for Fortuna Hjørring.

Kulturministeriet lavede lige før sommerferien en ekstra hjælpepakke, og den kan man som forening stadig nå at søge. Ansøgningsfristen er den 30. august.