Reklame- og avisuddeler i opråb: Postkassen er fyldt, men huset er tomt

Reklame- og avisuddeler Erik Reiffenstein råber op om miljøsvineri, når han gang på gang må smide sækkevis af reklamer på lossepladsen.

Onsdag formiddag skal Erik Reiffenstein fra Hirtshals - som så mange andre gange - afsted på en reklameuddelingsrute i byen. 

På rutesedlen står der, at 81 adresser skal have leveret reklamer. Men virkeligheden er en anden. 

For mange af de huse, Erik Reiffenstein skal forbi, er tomme. 

- Så er det jo bare på lossepladsen med dem, siger reklame- og avisuddeleren. 

Afmeldinger hjælper ikke

Faktisk kan Erik Reifenstein hver uge smide en hel affaldssæk fyldt med reklamer direkte i skraldespanden.

Derfor har han taget sagen i egen hånd og ad flere omgange kontaktet sin arbejdsgiver, Det Nordjyske Mediehus.

- Vestergade 8 har stået mere eller mindre tomt i snart to år nu. Og så er der nogen, som bor der i måske en måned eller to. Og jeg har afmeldt det.

Og det har han faktisk gjort ved en del huse. Men efter tre måneder, dukker adresserne op på rutesedlen igen - ligesom Vestergade 8 var det onsdag.

Det Nordjyske Mediehus siger til TV2 Nord, at de sender afmeldingerne videre til firmaet FK Distribution. Det er dem der laver adresselisterne. 

FK Distribution har dog ikke ønsket at stille op til et interview. De skriver i stedet:

- Vores praksis er, at vi sætter distribution til de pågældende husstande på pause i tre måneder, fordi de fleste husstande erfaringsmæssigt blot står tomme midlertidigt, skriver administrerende direktør/CEO i FK Distribution, Andreas Hald. 

Læs hele FK Distributions svar nederst i artiklen. 

19 overskydende reklamer

Da Erik Reifenstein er færdig med dagens rute, gør han status over spildte reklamer.

- En, to, tre, starter han.

19 ud af 81 adresser, der skulle have reklamer, var ubeboede. Derfor fyldes de nu i skraldespanden. 

- Det er jo helt vanvittigt. Men det er også den mest ekstreme rute, jeg har. På nogle af de andre ruter, jeg har, passer det bedre, siger Erik Reiffenstein. 

Det er spild af klodens ressourcer at reklamer ryger direkte i skraldespanden. Det siger en reklameuddeler fra Hirtshals, der igen og igen smider de reklamer ud, som han ellers er ansat til at levere.

Her er svaret fra FK Distribution:

Vores system håndterer ca. 2,7 mio. husstande over hele landet grundigt og effektivt, bl.a. takket været dygtige og loyale medarbejdere som Erik. Han har i situationen gjort det helt rigtige ved at melde ind, hvis der er husstande på hans rute, der pt. ikke er beboede. Vores praksis er, at vi sætter distribution til de pågældende husstande på pause i tre måneder, fordi de fleste husstande erfaringsmæssigt blot står tomme midlertidigt. På baggrund af jeres indslag vil vi sammen med Erik tage et særskilt kig på hans rute og vurdere, om der måske er noget, vi skal ændre på, skriver administrerende direktør/CEO i FK Distribution, Andreas Hald.


Seneste nyt

fra Nordjylland