LIGE NU:

Signe tilbage med saksen

Signe Leed Thomsen er tilbage i sin egen frisørsalon i landsbyen Bjergby. Under hele nedlukningen har Signe måtte finde arbejde som afspritter og rengøringskone på en skole for at få tingene til at hænge sammen i familien.

- Det var så underlig en følelse at skulle tage på arbejde i dag. Jeg havde masser af sommerfugle i maven og havde det som om, jeg havde glemt noget. Havde jeg nu husket alle alle tingene, siger en glad Signe Leed Thomsen, mens hun svinger saksen på Carsten Østergaard fra Bjergby.

Carsten Østergaard har fået nærmest Beatles-frisure, mens han har ventede på, igen at kunne blive klippet hos Signe, som er hans faste frisør, ligesom den øvrige del af familien.

quote Jeg elsker mit job som frisør, og det er dejligt at se mine faste kunder igen. Jeg har savnet dem, selvom det bliver til mange timer de næste mange uger. Men jeg glæder mig.

Signe Leed Thomsen, selvstændig frisør i Bjergby

- Der er kunder i butikken, og det er dejligt siger Signe, jeg har ihvertfald booket tre uger frem i tiden og har omkring 15-16 stykker på venteliste.

- Alle er så søde, og og bakker op om min forretning. Den anden dag, da jeg gik og gjorde klar i salonen, kom en dame forbi med en buket blomster, siger en rørt Signe, mens hun spøger med at klippe et par kilo af Carstens hårpragt. 

Signe Leed Thomsen tilbage i sit foretrukne element i hendes egen frisørsalon, efter hun under Corona-nedlukningen har haft rengøringsarbejde på en skole for at få økonomien til at hænge sammen.
Signe Leed Thomsen tilbage i sit foretrukne element i hendes egen frisørsalon, efter hun under Corona-nedlukningen har haft rengøringsarbejde på en skole for at få økonomien til at hænge sammen.
Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord


Men det har bestemt været en hård tid for Signe Leed Thomsen at komme igennem seneste nedlukning. Så på et tidspunkt lavede hun et opslag på facebook, hvor hun søgte arbejde.

- Jeg har aldrig været for fin til at gøre rent, siger Signe.

Hun fik job som afspritter og rengøring på en skole, og det var nødvendigt ellers kunne det ikke hænge sammen økonomisk for familie og to børn.

Nu skal både Signe og hendes faste kunder til at vænne sig til ordet corona-pas og negativ test. For inden kunderne igen kan sætte foden indenfor i salonen, skal man fremvise en negativ corona test, eller et bevis for man er vaccineret, der er mindst 72 timer gammel. Kan man ikke det, så bliver Signe nødt til at afvise dem ved døren.

- Hvis det er sådan det er, så må vi leve med det. Jeg stoler trykt på mine kunder, og man skal tænke på det er mig, det går ud over hvis man ikke har en gyldig test. Så vanker der nemlig store bøder til indehaveren. Men jeg kender mine kunder, så det sker ikke , siger Signe Leed Thomsen. 


- Selv mine børn jublede idag og sagde, "mor du skal på arbejde i salonen", så alle er glade. Jeg elsker mit job som frisør, og det er dejligt at se mine faste kunder igen. Jeg har savnet dem, selvom det bliver til mange timer de næste mange uger. Men jeg glæder mig.