Seneste nyt:

Skolebørn redder truet sommerfugl

Elever fra Horne Skole var i dag med til at hjælpe den sjældne nordjyske sommerfugl Sortbrun Blåfugl.

Sommerfugle af arten Sortbrun Blåfugl lever udelukkende i området mellem Skiveren og Tornby, og sammen med Frank Erichsen, kendt som Bonderøven, plantede eleverne fredag en skråning langs Hirtshalsmotorvejen til med planten Blodrød Storkenæb, som er det absolut eneste Sortbrun Blåfugle-larverne vil spise.

Håbet er, at man dermed kan være med til at redde sommerfuglen, som er på den danske rødliste over udrydningtruede arter. 

- Børnene er vores fremtid, så de skal bære viden videre. Børnene er rigtigt gode til at gå hjem til deres familier og fortælle, hvad der er vigtigt, og som forældre lytter vi jo til vores børn, når de kommer hjem, forklarer Dorte Reinholdt, der er projektleder for 'Naturen blomstrer vildt' i Hjørring Kommune. 

Beplantningen er en del af Hjørring Kommunes projekt 'Naturkommunen blomstrer vildt', som arbejder for, at der bliver skabt mere vild natur overalt i kommunen. 

Der har tidligere været sået græs på skrænten, og derefter er der kommet Gyvel, som så har gjort det svært for de vilde blomster.

Derfor blev hele skrænten renset ned, inden børnene fra Horne skole kunne så Blodrød Storkenæb og en række andre arter, der tilsammen skal give et godt levested for insekter og sommerfugle.