LIGE NU:

Smittetallet stiger i Hjørring Kommune: Borgmester kommer med opfordring

Hjørring Kommune er ramt af et stigende smittetal, og især Hirtshalsområdet står for nye smittede. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Borgmester Arne Boelt (S) opfordrer til fokus på retningslinjerne.

Flere steder i Nordjylland stiger antallet af smittede med corona. Og især Hjørring Kommune ramt af et højt og stigende smittetal. 

Data fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet. Desuden er det især er voksne og ældre, der er konstateret smittede. Derfor kommer kommunen nu med en række opfordringer.

- Alle skal hjælpe til

Borgmester Arne Boelt (S) opfordrer borgerne i kommunen til at være ekstra opmærksomme på en række områder.

- Det er helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved, siger Arne Boelt.

Opfordringer fra Hjørring Kommune:

Opfordring til Hirtshals

En større del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, og derfor har borgmester Arne Boelt en opfordring til dem, der bor i området.

- Jeg vil gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhed, som kommer forbi Hirtshals på søndag og mandag, siger han.

Hjørring Kommune undersøger i samarbejde med myndighederne, om der er en sammenhæng med smitten i kommunen og de flere tilfælde af corona på minkfarme, der har været de seneste uger.

Fredag kom det frem, at fem medarbejdere på Regionshospitalet i Hjørring er smittet med corona.