Foto: Thomas Gaardsmand

Smittetallet stiger i Hjørring Kommune: Borgmester kommer med opfordring

Hjørring Kommune er ramt af et stigende smittetal, og især Hirtshalsområdet står for nye smittede. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Borgmester Arne Boelt (S) opfordrer til fokus på retningslinjerne.

Flere steder i Nordjylland stiger antallet af smittede med corona. Og især Hjørring Kommune ramt af et højt og stigende smittetal. 

Data fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet. Desuden er det især er voksne og ældre, der er konstateret smittede. Derfor kommer kommunen nu med en række opfordringer.

Læs også Sygehus ramt af corona: Fem smittede på intensivafdeling i Hjørring

- Alle skal hjælpe til

Borgmester Arne Boelt (S) opfordrer borgerne i kommunen til at være ekstra opmærksomme på en række områder.

- Det er helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved, siger Arne Boelt.

Opfordringer fra Hjørring Kommune:

Begræns i videst muligt omfang alle arrangementer, private såvel som offentlige, for eksempel konferencer, private fester og sammenkomster.

 

Undgå at flere fra samme husstand går på indkøb i samme forretning.

 

Oplever man de mindste symptomer på Covid19 – kontakt egen læge hurtigst muligt.

 

Borgere i Hirtshalsområdet har mulighed for at blive testet af regionens mobile testenhed på både søndag og mandag. Den holder i Havnegade mellem kl. 10 og kl. 15.

 

Benyt muligheden for at blive testet i teltet på Arsenalvej i Hjørring, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er blevet smittet. Dog kan man kun blive testet her, hvis man er symptomfri.

 

Hjørring Kommune vil i den kommende tid nøje overveje hvilke kommunale arrangementer, der kan blive gennemført, og hvilke der bliver nødvendig at aflyse.

 

Opfordringerne gælder indtil smittetallet i Hjørring Kommune igen er nedbragt til et lavt niveau.

Opfordring til Hirtshals

En større del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, og derfor har borgmester Arne Boelt en opfordring til dem, der bor i området.

- Jeg vil gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhed, som kommer forbi Hirtshals på søndag og mandag, siger han.

Hjørring Kommune undersøger i samarbejde med myndighederne, om der er en sammenhæng med smitten i kommunen og de flere tilfælde af corona på minkfarme, der har været de seneste uger.

Fredag kom det frem, at fem medarbejdere på Regionshospitalet i Hjørring er smittet med corona.