LIGE NU:

Sprogcamp tiltrækker unge fra hele landet

Hjørring Gymnasium var i weekenden vært for den årligt tilbagevendende sprogcamp, der tiltrækker unge fra hele landet.

Sprogcamp på Hjørring Gymnasium er blevet en tilbagevendende begivenhed og i år var ingen undtagelse. Derfor er der i denne weekend blevet talt både kinesisk, spansk, tysk, italiensk, engelsk og en masse andre sprog i Hjørring – og så lidt dansk som muligt.

I alt 190 unge fra 45 forskellige gymnasier deltog i campen og et af de unge mennesker, der var med på sprogcampen var Joan Hentze, der selv går på Hjørring Gymnasium til daglig. Hun har kastet sig over det franske sprog – og af en ganske særlig grund:

- Jeg har valgt at tage fransk fordi jeg rigtig gerne vil arbejde i Afrika, hvor der er mage, der taler fransk på grund af de gamle kolonier, fortæller hun.

Helt fra Ikast-Brande Gymnasium var Asbjørn Falke Ingvartsen kommet til Hjørring. Han udmærker sig i at kunne mere kinesisk end stort set alle andre danskere.

- De (Kina red.) er jo på vej frem og bliver en stor samarbejdspartner i fremtiden, lyder det fra Asbjørn, der altså ligesom Joan og mange andre af deltagerne på sprogcampen har tænkt deres personlige fremtid ind i deres valg af sproguddannelse.

 
 
Foto: Mogens Jørgensen

- Engelsk er ikke nok

Den niende udgave af sprogcampen på Hjørring Gymnasium bliver afholdt mens man er ved at afvikle flere af de sproglige universitetsuddannelser – for eksempel på Aalborg Universitet.

Og det er ifølge rektor på Hjørring Gymnasium Elsebeth Gabel Austin, der er med til at arrangere campen, en katastrofe:

- Engelsk er ikke nok hvis man vil lære andre sprog, for så har vi ikke en sproglig bevidsthed, siger rektoren, der vurderer at unge, der kan et fremmedsprog, der ikke bare er engelsk, får en fordel:

- Hvis man vælger et sprog, så har man de bedste kort på hånden i forhold til når man skal have en uddannelse i fremtiden.

 
 
Foto: Mogens Jørgensen