Tragisk årsag bag forvirret stork i Nordjylland

Et ordentligt gok i nøden har sendt en forvirret stork længere nord på end den var, da den flyttede hjemmefra - på trods af årstiden.

På en mark lidt uden for Bjergby nær Hjørring har Per Bech Guldbrandt lørdag eftermiddag spottet en ung stork, der spankulerer rundt. 

Og det er ikke noget, han nogensinde har set før. 

- Det var da lidt sjovt, for det er ikke det man forventer – og da slet ikke på den her årstid, fortæller han. 

Det har han helt ret i. Det bekræfter storkeekspert Jess Frederiksen, der er bekendt med den nordjyske stork. Den har nemlig været i området i et stykke tid. 

- Det er faktisk meget unormalt, at den er her, for de andre er fløjet syd på, lyder det. 

Derfor begyndte han for nogen tid siden at undersøge sagen. Det viser sig, at storken er ringmærket og kommer fra Tyskland, og siden er kommet til at flyve længere nordpå i stedet for til syden. Dertil kommer det, at det er en ganske ung stork. Faktisk fra tidligere i år. 

Men der er en ærgerlig årsag til, at den er i Nordjylland endnu, mener eksperten. 

Storken har kuk i kompasnålen. 

- Da storken fløj fra reden som helt ung, fløj den direkte ind i en mur og faldt bevidstløs om. Den kom på plejestation hos dyrlæger og blev først sat ud igen i september, forklarer Jess Frederiksen. 

Så længe vejret er mildt vil storken kunne klare sig i det danske klima, og når der er frost og sne vil der blive lagt mad ud til fuglen. Han håber dog, at den har fået styr på kompasset og er fløjet syd på inden da. 


Seneste nyt

fra Nordjylland