Trodser tendens: Nyt bageri åbnet i Hjørring

02:18

Mange bagerier er bukket under i konkurrencen med discountkæderne og supermarkedernes bake off-produkter. En bager i Hjørring har dog lige åbnet en ny stor forretning.

De senere år har bagerforretninger på stribe måttet give op og dreje nøglen om. Konkurrencen fra supermarkeder og tankstationers billigere bake off-produkter har været for hård.

Men i Hjørring er der et helt nyt bageri i Bispensgade, der trodser tendensen. Her tror bagerparret Helle og Henrik Petersen på, at kunderne stadig vil hver brød og kager fra en bager, der kan sit håndværk.

Ikke bange for konkurrencen

Henrik Petersen har været bagermester i mere end 30 år, og han er fløjtende ligeglad med konkurrencen fra supermarkeder og discountkæder.

- Jeg er overhovedet ikke bange for konkurrencen. Folk kan bare komme ind og smage mit brød, siger Henrik Petersen

Efter i mange år at have haft bagerforretning i Østervrå, købte Henrik Petersen og hans kone Helle for nogle år siden bageriet Haabet i Hjørring. Nu er det raget ned og der kommet en helt ny forretning.

- Jo, der da mange,som mener, at jeg slået hovedet, siger en ironisk Henrik Petersen.

Bake off tager livet af bagerne

Antallet af bagerier i Danmark er, i følge bager- og konditormestrenes brancheorganisation, næsten blevet halveret de seneste 12 år. Især på grund af at bake off er vundet frem. Det ser de dog stort på i den nyåbnede bagerforretning.

- Jeg tror simpelthen ikke, at bake off-fænomenet bliver større end det er nu. Fremriden er det gode bager-håndværk, siger Helle Petersen.

I alle de år bagerparret har haft forretning har de stået udenfor kæder som Bavinchi, Konditormesteren og Guldbageren.

Da kreditforeningen ikke troede på den ny bagerforretning, måtte Helle og Henrik Petersen i stedet gå til Statens vækstfond for at låne de fleste af de syv millioner kroner som butikken har kostet.

Forsiden lige nu